Има основания да се смята, че основателят на WikiLeaks Джулиан

...
Има основания да се смята, че основателят на WikiLeaks Джулиан
Коментари Харесай

Асандж бил свързан с руски хакери, живеещи в Еквадор

Има учредения да се счита, че създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж, който през вчерашния ден беше задържан в Лондон, е бил обвързван с съветски хакери, живеещи в Еквадор . Това разгласи вътрешният министър на латиноамериканската страна Мария Паула Рома, представена от съветските медии.

Тя не изключи опцията еквадорската прокуратура да забрани на двама хипотетични хакери, обвинени във връзки с Асандж, да напущат страната.
 Арестуваха Джулиан Асандж в Лондон Обновена
Арестуваха Джулиан Асандж в Лондон

След като беше изнесен принудително от посолството на Еквадор

След ареста на Асандж Еквадор арестува и обвързван с него хакер на интернационалното летище в столицата Кито, като обосновката на управляващите интервенция във вътрешните работи на страната. По думите на Мария Паула Рома, арестуваният няколко пъти е пътувал с някогашния външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо в Колумбия, Испания и Венецуела.

Според разграничи източници задържаният е шведският програмист Ола Бини, който се твърди, че е работил по програмното обезпечаване на уеб страницата WikiLeaks.

Мария Паула Рома настоя, че " съществува проект за дестабилизиране на Еквадор, който е обвързван с геополитически ползи ".
 Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против Асандж за скрит план с Челси Манинг
Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против Асандж за скрит план с Челси Манинг

За навлизане в компютри и кражба на класифицирана информация

Асандж беше задържан в посолството на Еквадор в Лондон, където той живееше в продължение на 7 години, откакто еквадорските управляващи снеха политическото леговище, което му бяха дали. Още през вчерашния ден той беше приет за отговорен от лондонски съд за нарушение на режима на условното си освобождение.

От своя страна Съединени американски щати към този момент му повдигнаха обвинявания за съзаклятие с Челси Манинг за придобиването на американска поверителна информация. Вчера стана ясно, че една от аргументите за ареста на Асандж е настояването на Съединени американски щати да бъде екстрадиран . От своя страна Швеция обмисля да възобнови следствието против Асандж за обезчестяване на две дами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР