Има още известно време докато новият Mercedes E-Class излезе на пазара.

...
Има още известно време докато новият
Mercedes E-Class излезе на пазара.
Коментари Харесай

Толкова много „S“ ще има в новата Е-класа

Има още известно време до момента в който новият Mercedes E-Class излезе на пазара. Но някои интересни сведения за колата вече изтичат в пространството. Според тях следващото потомство на E-Class ще се възползва още повече от технологията на по-горния S-Class.

Mercedes ще комбинира предлаганото по избор въздушно окачване с управляем заден мост и в E-класа. С тези варианти Mercedes желае да постигне най-високото равнище на комфорт на окачването в сегмента, като в същото време да обезпечи превъзходна стабилност на шофирането при високи скорости.

Що се отнася до задвижванията, Mercedes свсе още се придържа към дизела. Ще се предлагат се четири- и шестцилиндрови агрегати, бензинови или дизелови, комбинирани със задно или пълно задвижване.

По принцип всички задвижвания ще са електрифицирани и ще имат най-малко един интегриран стартов генератор (мек хибрид), който в последното поколение двигатели е единен с трансмисията и следователно може да се употребява много гъвкаво с другите стратегии на движение. Версиите получават и по-голяма батерия, чийто потенциал се усилва от 13,5 кВтч в настоящия E-клас до 31 кВтч. Това трябва да усили чистият електрически пробег до над 100 километра.

Следващата E-класа също ще се възползва от технологиите на S-Class-а и по отношение на асистиращите системи. В случай на задръстване автомобилът автоматизирано ще формира спешна лента за спасителните автомобили, ще смени лентата по-бързо и ще предизвести за червени светофари и знаци за прекъсване. Системите за помощ също ще могат да бъдат персонализирани.

Изтекоха и първите детайлности за електрическата версия на новия E-Class - EQE. Капацитетът на батерията ще би трябвало да е около 90 кВтч. Това би направило пробег от около 600 километра с едно зареждане напълно реален.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР