Има определена доза безпринципност. Говорим за цивилен ръководител на военното

...
Има определена доза безпринципност. Говорим за цивилен ръководител на военното
Коментари Харесай

Ген. Стефан Янев: Защо да няма цивилен шеф на Военна полиция, ВМА

Има избрана доза непоследователност . Говорим за граждански началник на военното разузнаване, само че за какво не приказваме за цивилни началници на Военномедицинска академия (ВМА), Военна академия " Г. Раковски ", Военна полиция. Този реторичен въпрос зададе ген. Стефан Янев, консултант на президента Румен Радев пред bTV.

Той изясни, че ветото на президента Румен Радев върху измененията в закона за Военното разузнаване е поради честата промяна на законите, чувството за непоследователност и партизанска неустановеност .
 Цивилен ще може да управлява военното разузнаване
Цивилен ще може да управлява военното разузнаване

Това взеха решение дефинитивно депутатите

Имаше много промени, сподели ген. Янев. Дебатът дали да бъде граждански или боен ръководителят на военното разузнаване към момента не е преодолян. Има чувство за конюнктурност , съобщи сбито военният консултант на президента.

Този човек би трябвало да има характерни знания и благоприятни условия и да е минал през йерархията . Това е тип компетентност или поминък, изясни условията към шефа на военното разузнаване ген. Стефан Янев.
 Румен Радев върна с несъгласие Закона за военното разузнаване
Румен Радев върна с несъгласие Закона за военното разузнаване

Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване

Това е тип бойно обезпечаване, което е значимо за обмисляне и осъществяване на военните интервенции - и на интервенциите зад граница. Типичната военна кариера дава преимущество на военния пред цивилния , поддържа претекстовете за налагане на несъгласие от президента.

Запитан това превръщане (на условията - б.р.) накърнява ли имиджа ни пред непознатите сътрудници , военният консултант съобщи, че това е вторичен въпрос. Накърнява се имиджа в самите служби . Дали граждански или боен, когато има неустановеност в законодателната процедура излиза, че никой не може да има сигурност в самата кариера. Когато хората не са сигурни каква цел преследват това се отразява на работата им , изясни той.

На въпрос дали измененията в закона се вършат за Янко Златанов, който е зам. началник на военното разузнаване, само че кариерата му е от ДАНС и Министерство на вътрешните работи, ген. Янев не отговори съответно.
 Шефът на НСО подаде оставка Обновена
Шефът на НСО подаде оставка

Миналата седмица от президентската администрация отхвърлиха

За освобождението на шефа на НСО ген.-майор Данчо Дяков той изясни, че ген. Дяков напуща по персонални аргументи. Познавам го, мога да кажа. Чух, че си е намерил друга работа, може да е почнал - да е жив и здрав.

Той отхвърли да разяснява изтеклите в медийното пространство разисквания за повода ген. Дяков да подаде оставка.

" Не мога да разясня думите на един или различен, персоналните аргументи значат нещо персонално . Виждам метод на изложение - и премиера, и президента са призовани да обезпечават условия за по-добър живот на всички български жители ", изясни ген. Янев.

Помолен да даде оценка на военния министър Красимир Каракачанов, той изясни, че военният министър се оправя добре или зле според от резултатите, които реализира. Сделката за самолетите в някаква степен зависи и от неговите старания. Там има други водещи сили. Дай Боже тази договорка да се осъществя без негативите, които бяха упоменати от президента, добави ген. Стефан Янев.
 Конгресът на Съединени американски щати дефинира $56 153 980 за покупката на осем Ф-16
Конгресът на Съединени американски щати дефинира $56 153 980 за покупката на осем Ф-16

България дава $1,2 млн. за сделката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР