Има огромен списък с продукти, които укрепват имунитета ви -

...
Има огромен списък с продукти, които укрепват имунитета ви -
Коментари Харесай

Ето кои са 5-те храни и напитки, които сриват имунитета

Има голям лист с артикули, които укрепват имунитета ви - цитрусови плодове, джинджифил, чесън, шипка и доста други. Те са известни на доста от нас. Има обаче и други артикули - такива, които въздействат доста зле на защитните сили на организма ни. Те не укрепват имунната ни система и по този начин сме доста по-податливи на разнообразни вируси и болести. В днешната усложнена пандемична конюнктура е добре да сте наясно кои са тези артикули, чиято консумация би трябвало да намалите или напълно да спрете да консумирате, в случай че желаете да съхраните здравето на организма си. Повечето имунни кафези живеят в червата. Редовното недохранване и приложимост на някои от тези храни може да наруши цялата микрофлора и да отслаби имунната система.

Алкохолни питиета
Той несъмнено не убива вируси. Напротив! Етанолът инхибира производството на бели кръвни кафези, които би трябвало да бъдат задействани, с цел да унищожават патогените. Много инфекциозни процеси се заформят точно при алкохолици. Освен това алкохолът нарушава синтеза на имуноглобин. Еднократното пиянство на алкохол също не е безвредно. Намалява защитните сили на организма с до два дни.

Захар и сладкиши
Учените са разкрили, че потреблението на захар понижава имунния отговор на организма през първите 6 часа 17 пъти. Смята се също, че глюкозата е в положение да замести витамин Ц, който е толкоз нужен за битката с вирусите и бактериите. Захарта предизвика диабет и освен това положение е доста мъчно да се оправим с инфекциите. Ако желаете да хапнете нещо сладко, то заложете на плодове - да вземем за пример нар или киви. Не е добре да консумирате и доста мед, хубаво е използването му да е умерена.

Продукти, причиняващи алергични реакции
Има лист с тези артикули. Някои хора реагират зле на морски блага, други на лактоза или ядки. Трябва да се помни, че алергичните прояви по време на интервал на вирусна интензивност, може да повредят имунитета на човек. Този двоен товар просто не ви е нужен.

Зърнени храни за закуска
Сухите сърнени храни съдържат голямо количество нишесте и захар. За утринното хранене е добре да изберете храни с високо наличие на протеин и въглехидрати.

Кофеинови питиета
Трябва да бъдете извънредно деликатни с кафето и кофеина. Ако пиете кафе прекомерно постоянно, сънят ви може да се наруши. Липсата на подобаваща отмора постоянно утежнява имунната система и прави организма по-податлив на болести. Пиенето на повече от три чаши кафе на ден не се предлага. Добре е да пиете такива питиета единствено заран. Добре е да изключите от храненето си храни с концерванти, ароматизатори, подобрители на усета и така нататък Те единствено натоварват храносмилателната ви система и въздействат отрицателно на миклофлората в организма ви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР