Има няколко храни, които могат да причинят диария при кучета.

...
Има няколко храни, които могат да причинят диария при кучета.
Коментари Харесай

Кои храни причиняват диария при кучетата?

Има няколко храни, които могат да причинят диария при кучета. Важно е да се означи, че всяко куче може да реагира по друг метод, тъй че до момента в който някои храни могат да причинят храносмилателни разстройства при едно куче, друго може да ги понесе без никакви проблеми.

Ето някои постоянно срещани храни, причиняващи диария при кучетата:

Човешка храна

Някои човешки храни могат да бъдат токсични за кучетата или сложни за вярното им мелене. Примерите включват шоколад, кофеин, лук, чесън, грозде, стафиди, алкохол и мазни или пикантни храни.

Млечни артикули

Кучетата постоянно нямат нужните ензими за разграждане на лактозата, захарта, намираща се в млякото и други млечни артикули. Това може да докара до диария или стомашно разстройство.

Сурово или незадоволително сготвено месо

 Сурово месо може да докара до диария при кучето

Суровото или незадоволително сготвено месо може да съдържа бактерии или паразити, които могат да причинят храносмилателни проблеми при кучета, в това число разстройство при кучето. Обикновено се предлага месото да се сварява усърдно, преди да се храни с него на кучета.

Кокали

Въпреки че някои кости могат да бъдат подобаващи за дъвчене от кучета, дребните или сготвени кости могат да се разцепят и да причинят храносмилателни проблеми, в това число диария или запушвания. Така че внимавайте, когато давате кокали на кучето.

Храни с високо наличие на мазнини

Храни с високо наличие на мазнини, като мазни части месо или мазни храни, могат да причинят диария при кучета. Те може да се затрудняват да усвоят вярно тези храни, което води до стомашно-чревно разстройство.

Някои плодове и зеленчуци

 Куче с разстройство би трябвало да посети ветеринар

Някои плодове и зеленчуци, изключително в огромни количества, могат да причинят редки изпражнения при кучета. Те включват цитрусови плодове, грозде, райска ябълка, лук и някои членове на фамилията на пасленови (напр. домати, картофи). Подбирайте деликатно плодовете и зеленчуците за кучето.

Важно е да поддържате уравновесена и подобаваща диета за вашето куче. Ако подозирате, че избрана храна предизвиква диария при вашето куче, целесъобразно е да се консултирате с вашия ветеринарен доктор за верни насоки и възможни диетични корекции.

Вижте още:

- Диария при малко кученце - аргументи и лечение;

- Диария при померана;

- Причини за разстройство при мопса;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР