Има някои интересни факти, които влияят на съня ни и

...
Има някои интересни факти, които влияят на съня ни и
Коментари Харесай

Пет неща, които влияят на съня ни

Има някои забавни обстоятелства, които въздействат на съня ни и ще ги разгледаме в тази публикация. Припомняме, че това не е научна обява и няма искания да бъде такава, само че имаме вяра, че може да бъде потребна. 
1. Спане по стомах
Може да ревизирате позицията си за сън, тъй като тези, които избират да дремят с лицето надолу, са по-склонни към еротични нощи. „ Теорията е, че притискането на гърдите и тазовата област към леглото провокира стимулация, която постоянно може да докара до секс фантазии “, споделят специалистите.
2. Прием на витамин В6
Ако имате проблеми със запомнянето на фантазиите си, откакто се разсъните, за какво да не приемете B6, преди да си легнете? Този  витамин може да ви помогне да си припомните нощните си мечти. Всъщност хората, приемали B6, са имали по-ясен спомен за фантазиите си, даже в случай че самият витамин не е оказал въздействие върху „ жизнеността, причудливостта или цвета “, съгласно изследване, оповестено в Perceptual and Motor Skills. Изследователите са разгледали припомнянето на сънища при 100 здрави австралийци, като друга група е приемала или 240 мг витамин В6, плацебо или композиция от витамини от група В, преди да се размине.
3. Отказ от пушене (цигари или канабис)
Канабиноидите потискат REM и мечтания сън, а никотинът потиска серотонина, невротрансмитер, най-свързан с интензивността на съня “. Така че, когато спрете да въвеждате някое от тези субстанции в тялото си, вие получавате резултата на отскок и стартирате да мечтаете като вманиачен.
4. Прогестерон
Прогестеронът е хормон, който постоянно е обвързван с репродуктивното здраве; освобождава се след овулация през втората половина на нечий менструален цикъл. Едно изследване от 2019 година, оповестено в Medical Sciences, изследва сънищата на 944 дами и тези, които са били в лутеалната фаза на менструалния си цикъл (където равнищата на прогестерона са били по-високи) имат по-голям шанс да си спомнят фантазиите им.
Не е изненадващо, че вашите фантазии могат да станат необикновено живи и запаметяващи се по време, когато тялото ви изпитва по-високи от естествените равнища на прогестерон. Това включва по време на бременност, само че и по време на приема на хормона, с цел да забременеете или да поддържате бременност. 
5. Пикантни храни
Те могат да причинят фрапантно повишаване на равнището на кръвната Ви захар и по-късно трагичен спад тъкмо по времето, когато може да влезете в REM или да сънувате сън. Тези храни също са по-склонни да причинят киселини, изключително тъй като сте хоризонтални и те са малко по-трудни за мелене. Така че с всички тези неща, които се случват в тялото ви, то ще се състезава с вашето REM време и ще трансформира това, което нормално би било прелестен сън, в призрачен сън. 
Източник: 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР