„Има нови китове, които хващат новата мутация на коронавируса. Мутацията,

...
„Има нови китове, които хващат новата мутация на коронавируса. Мутацията,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев потвърди: Изправени сме пред нова пандемия, необходими са други мерки!

„ Има нови китове, които хващат новата разновидност на ковид. Мутацията, която е в България, може да не е еднакъв с британската версия, само че да е доста еднакъв “, това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Той разясни, че е притеснително когато разновидността на COVID-19 усили заразната си. По думите му би трябвало да се понижи смъртността и новите инфектирани – това е най-хубавата предварителна защита.

„ Възможно е доста от българите към този момент да са прекарали новия вирус.

Един от огромните проблеми у нас е, че не изследваме огромно секвенциите и имаме малко ПСР проби, само че пък имаме повече антигенни, които обаче са по-малко чувствителни и може да изтърван някои от вариациите на вирусите “, разясни доктор Симидчиев в утринния блок на България он Ер.

PCR-ът хваща три съответни неща от генетичната поредност на вируса и когато не се заловен и трите, пробата може да се регистрира като негативен, а той в действителност да е положителен. Проблемът с така наречен нов вариант е в това, че постоянно PCR-ът не го разпознава.

Притеснението на здравните управляващи в Европа е обвързвано с това, че в случай че не може вирусът да се хваща с PCR, разпространяването не може да се управлява. А откакто не може да се хваща със общоприетите проби, те би следвало да се трансформират и страната ни да се достави с нови проби, т. е. де факто все едно, че сме изправени пред нова пандемия. Добрата вест е, че най-малко към този момент знаем какво провокира вирусът във типа, в който е сега, изяснява доктор Симидчиев и пред "Труд ".

Промяната на спайк протеина основава проблем във връзка с два аспекта - диагностика и вероятно в случай че имунизацията не хваща новия спайк.

Английският вариант е до 70% по-заразен. Заразността произтича от това, че той се намножава повече в горните дихателни пътища и се отделят по-големи количества в околната среда т. е. там където отдалеченост от 1,5 м е вършела работа, в този момент би трябвало да е 2,5 м, с цел да сме по-сигурни. Мерките, които сега се ползват са ефикасни, само че при остарялото равнище на заразяемост. Ако пуснем учебните заведения има действителна заплаха броят на инфектираните и болните да се усили внезапно.

Зор да тръгнат на учебно заведение има, въпросът е дали този напън във връзка с публичното здраве е оневинен. А в случай че е оневинен, то какви ограничения би трябвало да вземем, с цел да не стигнем до огромната пакост. Част от тези ограничения съгласно мен са бързо имунизиране на най-рисковите групи, с цел да може най-малко смъртността да е по-ниска.

Ако се откри новият вариант като доминантен, правенето на нова ваксина е въпрос на изпринтване на новата поредност, което става доста бързо, т. е. производството на нова РНК ваксина може да стане за две седмици. Но изискването е новият вариант да стане доминантен. Защото когато са и двата варианта човек би трябвало да се имунизира и с двата типа ваксини, с цел да получи и двата белтъка.

В България обстановката с разпространяването на ковид е добре, тъй като позабравихме малко, че съгласно US изследване имунитетът на човек има огромно значение за разпространяването на К-19.

В случая приказваме за БЦЖ имунизацията, която у нас е доста публикувана, и поради което имунната ни система може да е малко по-подготвена и поради това нямаме огромни пикове.

Разбира се въведените изключителни ограничения отново оказват въздействие. За страдание неведнъж когато би трябвало да действаме групово ние действаме самостоятелно, добави пулмологът.

„ Когато човек е прекарал К-19 той има имунитет и може би ще е по-защитен от новите му вариации.

Притеснявахме се дали имунизациите ще бъдат ефикасни против разновидностите и към този момент имаме вярата, че са.

Трябва да употребяваме комплекс от всички налични ограничения – ограничавания, маски, ваксини и така нататък “, сподели доктор Симидчиев.

Той разяснява и съветската ваксина Ступник V: „ Русия има доста мощна ваксинална школа. Въпросът е, че всичките им изказвания за имунизацията им, че е доста добра, би трябвало да бъдат подкрепени с научни оповестени данни, а такива нямаше.

Лично мое мнение е, че в случай че би трябвало да изберем коя ваксина да си сложим, аз ще си сложа която и да е било, само че да е налична. Щом е позволена значи е безвредна, ефикасна и качествена “.

„ Трябва да спрем публикуваните на вируса, тъй като колкото повече се популяризира, толкоз повече се копира и повече мутира.

Комуникацията е даже по-важна от имунизацията – би трябвало да се приказва, да се изясни на хората, да им се обясни “, безапелационен бе пулмологът.

Той разяснява и дали ще е дискриминационно да се вкарат наложителни К-19 паспорти, в случай че човек желае да пътува: „ Сертификатите за имунизация са доброволни и тук дискриминация няма “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР