Има нещо, което кара и най-цивилизованите хора да забравят за

...
Има нещо, което кара и най-цивилизованите хора да забравят за
Коментари Харесай

10 нещата, които бременните не искат да чуват

Има нещо, което кара и най-цивилизованите хора да не помнят за положителните си обноски, когато видят бременна жена.

Дори и да желаят да ѝ създадат комплимент, шегувайки се духовито, може неумишлено да я обидят.

Списание Cosmopolitan сформира лист с нещата, които бъдещите майки не желаят да чуват.

1. „ Толкова си слаба, че все едно не си бременна. Едва ли това е здравословно, а? ”

Пак да кажем,че тематиката за килограмите на бременната жена са деликатна тематика. Дори на теб да ти наподобява прекомерно слаба, тя евентуално е в страхотна форма. Щом нейният лекар не ѝ е наредил да се храни повече, значи не е належащо различен да я тормози с мненията си. Бъдещата майка се тормози с изключение на за себе си, и за бебето си, и няма потребност от спомагателни и непотребни паники.

2. „ Ще бъдеш ли разочарована, в случай че не е момиче? ”

Все едно им е неприятно на родителите на сестрите Уилямс, или на тези на братята Джонас… Жената забременява, тъй като желае да има бебе. Обикновено желанията се свеждат до това да си пожелава крепко бебе, без значение от какъв пол ще е то. Досадно е всеки да пита бъдещата майка момченце или момиченце избира.

3. „ Ще кърмиш, нали? ”

Разбира се, майчиното мляко е потребно за бебетата – защищава ги от инфекции, от развиване на алергии и така нататък Но дали ще кърми или не, е решение на майката, и никой не би трябвало да се пробва да ѝ въздейства. Още повече, че този въпрос може да бъде и противен за нея, в случай че не може да кърми по здравословни аргументи. Никоя бъдеща майка не би трябвало да се усеща задължена на кърми. Тя си взема решение.

 10 нещата, които бременните не желаят да чуват

4. „ Сигурна ли си, че няма да са близнаци? ”

Всяка жена, даже и бременната, е сензитивна на тематика килограми. Не е належащо да ѝ напомняш, че фигурата ѝ се е трансформирала до неразбираемост – тя се вижда в огледалото всеки ден. Ако искаш да коментираш външния ѝ тип, просто ѝ направи комплимент какъв брой ужасно наподобява като бременна.

5. „ Коремът ти е голям и кръговиден. Значи сигурно ще е момиче! ”

Това дали коремът на бременната жена е кръговиден, подострен или в каквато и да е друга форма, не е индикатор какъв пол ще бъде детето. Затова… отново… не се фокусирай върху дебелината, формата и какво ли още не на корема на бъдещата майка, в случай че тя не прояви интерес към другите тълкувания по въпроса, несъмнено.

6. „ Влязох в тесните си дънки седмица след раждането. ”

Много е гадно да кажеш това на жена, която е в напреднала бременност, и се усеща по всевъзможен различен метод, само че не и слаба. На нея задоволително депресиращо й работят звездите, които две минути след раждането наподобяват ужасно на аления килим… А и в случай че на теб упражненията, диетите и генът са ти помогнали да бъдеш в добра форма скоро след раждането, не значи, че всяка жена има този шанс. Ако искаш да не обиждаш, не сравнявай!

7. „ Надявам се бебето да вземе твоя нос. ”

Това е все едно казваш „ Носът на брачният партньор ти е противен, по тази причина най-добре бебето да наследи твоя ”, нали? Майката няма да обича бебето си по-малко, в случай че носът му не е идеален. Дори да искаш да направиш комплимент на майката какъв брой хубав е носът ѝ, не е това методът.

 10 нещата, които бременните не желаят да чуват

8. „ Гледа ли предаването за бебета с… (сложи тук случайна ужасна болест)? ”

Бъдещата майка се тормози премного за себе си и за бебето. Освен по малкия екран, в списанията и онлайн, неприятната информация доближава до нея и посредством приятелките ѝ. Вместо да я стресираш в допълнение, по-добре си спести въпросите вид „ А чу ли за… ”, или ѝ разкажи позитивни такива – за обикновено минало раждане, щастливи майки и здрави бебета.

9. „ Голяма изненада би трябвало да е била бременността ти… ”

Дали е планувана бременност, или не, това е работа единствено на бъдещата майка. Не ти е работа да питаш планувана ли е била, не е ли. Когато ти оповестяват вест за чакано бебе, просто показа ентусиазма им, друго не е належащо.

10. „ Не си ли малко остаряла да имаш бебе? ”

Този въпрос е измежду най-обидните, изключително в случай че бъдещата майка е бременна с първото си дете. Не можеш да знаеш аргументите, довели до късната ѝ бременност, по тази причина по-добре не коментирай какъв брой по-трудно е, когато дамата е над 35 – това НЕ е вест. Дали е на 23 или на 40, заяви ли ти, че чака бебе, ентусиазмът ти би трябвало да е един и същи, по този начин че… зарадвай се с нея, без да проверяваш ЕГН-то ѝ.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР