Има нещо изкушаващо в това да прочетеш, че един е

...
Има нещо изкушаващо в това да прочетеш, че един е
Коментари Харесай

Лесен ягодов сладкиш

Има нещо изкушаващо в това да прочетеш, че един е елементарен. Така незабавно ти се прищява да запретнеш ръкави и да го приготвиш!

Необходими Продукти

● лой - 125 г краве масло или маргарин, за тестото
● брашно - 1 ч.ч.
● захар - 1/4 ч.ч. пудра
● ягоди - 10 - 12 броя, за топинга
● сметана - 200 г сладкарска (Hopla 1 ч.ч. разбита)
● сирене - 200 г “Крема ” или обезсолена извара
● ванилия - 2 пакетчета

Начин на подготвяне

Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в огромна купа. Постепенно се сипва авансово пресятото брашно и бъркането продължава до приемане на ронливо маслено тесто.

Тестото се разпределя в авансово намазнена тава (с диаметър 30 см), като по стените се оформя борд. Може да го разпределите и в дребни овални форми и да приготвите мини сладкиши. Блатът се пече до златисто в авансово загрята на 200°С фурна, за към 10-15 минути. След това се оставя да се охлади.

Сиренето “Крема ” или изварата се разрушава с миксер и последователно се налива разрушената сметана. След 3-5 минути, щом стане хомогенна примес, се ароматизира с ванилията. Разбива се за малко, до момента в който стане крем.

Добре охладеният блат се намазва с крема. Върху него се подреждат нарязаните на филийки ягоди. Може да залеете с разтопен шоколад или просто да настържете шоколад от горната страна. Слагате сладкиша в хладилника за към 2 часа. След като се охлади изцяло го нарязвате на части и поднасяте.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР