Има напредък в работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по

...
Има напредък в работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по
Коментари Харесай

„ОГРОМНИЯТ УСПЕХ“ НА ИСТОРИЧЕСКАТА КОМИСИЯ Е ОГРОМЕН ПРОВАЛ: ИСТОРИЦИТЕ НИ МАЙ ОТСТЪПВАТ ЦАР САМУИЛ НА СКОПИЕ

Има прогрес в работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси сред Република България и Република Северна Македония. За цар Самуил работата е свършена, договорихме се за взаимно празненство, заяви проф. Ангел Димитров.

Останалите представители на България в комисията допълниха, че в случай че остане време, ще се разиска и въпросът за личността на Гоце Делчев…

Очевидно е! Капитулантската инструкция на Кирил Петков за стремително вкарване на Скопие в Европейски Съюз стремително се извършва от родните историци в комисията.

Съвсем инцидентно директивата пристигна няколко часа след задушевния  телефонен диалог на държавния секретар на Съединени американски щати с македонския министър председател.

В колониалните администрации си има процедура за дисциплиниране на колебаещи се служители – щом губернаторът погали по главата единия васал, другият на мига обслужва всичките му щения.

Преди дни българският васал гръмогласно разгласи „ голям триумф “ на смесената комисия.

Е, това е грандиозният триумф! Съвместно ще честваме с македонистите цар Самуил.

Всъщност това е не триумф, а неуспех.

Преди две години Скопие отстъпи и призна с половин уста цар Самуил като „ последовател на българската царска традиция “.

Когато обаче се предложило тези думи да бъдат записани в македонските учебници по история, македонците прецизирали, че те са единствено за политическа приложимост.

Съпредседателят от македонска страна Драги Георгиев пък изиска да има двойно пояснение за Самуил, тоест в учебниците им за междинното и висшето обучение той да не е български държател.

Сега, под натиска на Големия брат, историците ни се задоволяват със взаимно честване и размита българо-македонска националност на цар Самуил.

Наред е Гоце Делчев. Колко му е да отпишем и неговото българско име и го харижем на Скопие. В името на евроатлантическото приятелство.

А всеки, опънал се на генералната линия „ Македония в Европейски Съюз “, ще го обявим за съветски сътрудник.

Както предлага атлантикът от село Миндя, тия сътрудници ще бъдат омазани с катран, овъргаляни в гъши пух, качени на магаре и прогонени оттатък стените на средновековния град. Както в Старата Европа гонели, клали и горели еретиците.

В този политкоректен дух най-сериозно предлагам взаимно честване с Франция на Краля-слънце Луи XIV.

Не че Луи има нещо общо с България.

Но тъй като президентът Макрон (сега Кралят-Слънце на ЕС) ни натиска за Македония, дано му сторим ихтибар като предан васал.

Пък прекопаем ли историята може и да открием „ българска връзка “ с Луи XIV.

Само ще питаме македонските историчари по какъв начин изкопаха скопско родословие на Филип и Александър Македонски и коня Буцефал.

Велизар Енчев

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР