Има множество възможности на фондовия пазар в Китай въпреки по-предизвикателната

...
Има множество възможности на фондовия пазар в Китай въпреки по-предизвикателната
Коментари Харесай

Goldman Sachs продължава да вижда възможности на фондовия пазар в Китай

Има голям брой благоприятни условия на фондовия пазар в Китай макар по-предизвикателната капиталова среда в страната. Това съобщи основният Тимът Мо, основен пълководец за акции на Goldman Sachs в Азиатско-тихоокеанския район.

„ Определено има голям брой провокации, пред които Китай е изправен сега, само че ние отхвърляме изрично изказванието, че в Китай е „ неинвестируем “, сподели Мо.

„ Това изказване е прекомерно всеобхватно и в действителност му липсва доста специфичност, която е нужна за вложение в Китай “, добави той.

През последните месеци държавно управление на Китай ускори регулаторния напън върху редица браншове, което докара до поевтиняване на акциите на голям брой компания и опасения измежду вложителите.

Мо обаче разясни, че изказванията за сложна капиталова среда не са безусловно ориентирани към целия китайски фондов пазар, като добави, че в някои случаи политиките на Пекин са подкрепили избрани браншове.

Той даде образец със бранша на чиповете, където Пекин поставя старания да реализира самостоятелност от непознати технологии.

През март най-големият производител на полупроводници в страната Semiconductor Manufacturing International Corporation, или SMIC, разгласи, че ще построи фабрика за 2,35 милиарда $ в Шънджън.

Наблюдава се и взрив при зелените вложения, откакто президентът Си Дзинпин разгласи проект, съгласно който Китай ще доближи реализира пик на въглеродните излъчвания до 2030 година и въглеродна индиферентност до 2060 година

„ Ако се фокусирате върху тези елементи на пазара ще видите, че те се оправят сносно през тази година “, сподели Мо.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР