Има много слухове и стереотипи за луксозния метрополис – шейхове,

...
Има много слухове и стереотипи за луксозния метрополис – шейхове,
Коментари Харесай

15 факта за луксозния живот в Дубай които се оказват фалшиви

Има доста клюки и стандарти за първокласния метрополис – шейхове, които са милионери, купчини злато и диаманти, яхти, гепарди вместо котки, както и петролни кладенци във всеки двор.

15. Дубай е столицата на милиардерите

Има към 5 000 милиардери в света, а единствено към 20 от тях живеят в Дубай (както и доста скрити милионери). Световната столица на милиардерите е Пекин, а второто място се заема от Ню Йорк. Това написа уеб сайтът Bright Side, който е събрал 15 от най-разпространените подправени изказвания за ОАЕ.

14. В Дубай няма небогати

Имайки поради мигрантите, можем да кажем, че тук в действителност има доста небогати. Заплатата на елементарния служащ варира от 200 до 300 $. Най-евтиният за мобилна връзка коства към 30 $. Животът е доста безценен и доста хора живеят в дребни пространства, дружно с други хора.

13. Дубай е идеалното място за развъждане на деца

Повечето мигранти оставят децата си в родината им, тъй като не могат да заплащат за образованието им. Обучението в държавното учебно заведение коства 100 хиляди $ за 11 години. Освен това, горещият климат не оказва помощ за развиването на детето, защото то прекарва по-голямата част от времето си в климатизирана стая.

12. Дубай е страна

Дубай е град в Обединените Арабски Емирства, само че това не е столицата (тя е Абу Даби). В ОАЕ има 7 емирства, които имат разнообразни шейхове. Дубай е емирство.

11. В Дубай няма алкохол

Алкохолът е позволен за туристите и хората, които не са мюсюлмани. За да го купите, е нужна специфична карта или туристическа виза. Може да се насладите на алкохола във всеки хотел, всички нощни клубове и питейни заведения. Обикновено местата за нощния живот в Дубай, се намират в хотелите, а в емирството има повече от 500 такива места.

10. В Дубай няма безработица

Толкова е просто: Мигрантите без работна виза се изпращат вкъщи в границите на 30 дни. Местните поданици елементарно могат да сменят работата си, тъй като приемането на висше обучение във всеки университет по света е гратис за тях (заплаща се от държавното управление на ОАЕ).

9. Дубай е екологично чист град

Поради темпото, с което нараства популацията в емирството, безконечното строителство, неналичието на водни източници, измененията в естествените пейзажи, неналичието на унифицирана система за ръководство на отпадъците и голямото количество коли, не може да се каже, че Дубай е екологично прелъстителен град.

8. В Дубай е постоянно лято и времето постоянно е положително

Само в случай че харесвате съветските бани 24/7. През лятото и пролетта температурите доближават до 48 градуса по Целзий, без да се загатва високата мокрота и безконечното слънце. Небето е сиво поради огромното количество прахуляк във въздуха. Но какво да очаквате от необитаем климат?

7. За да реализира това, което е, на Дубай са му трябвали доста години

ОАЕ има способността да учудва, а това включва и възрастта му. Емирствата се сплотиха през 1971 година. Дубай е доста млад град, който се развива динамично и продължава да уединява със своите нововъведения, достижения във финансовата сфера, технологии и туризъм.

6. Полицията в Дубай се вози единствено в първокласни коли

В целия свят се приказва за лъскавите Ламборджинита и Бентлита, които са полицейските коли по улиците на Дубай. Все отново може и да видите скромните „ Бмв “-та, „ Ауди “-та и „ Тойота “. Поради големия брой спортни коли измежду локалните поданици, полицията е длъжна да има супер бързи коли.

5. В Дубай всичко е автоматизирано

Технологията е на всички места в този град – климатици на автобусните спирки и банкоматите, роботи-полицаи, метро на летището. Липсва им простата система - няма отводняване в доста региони и дребен дъжд може да сковава живота на града. Между другото, канализационните системи не са на всички места.

4. Гепардите и лъвовете са домашни любимци в Дубай

Отглеждането на диви екзотични животни е нарушаване на закона в Дубай. Ако излезете с гепард или лъв в Дубай, може да влезете в пандиза за 6 месеца и да получите наказване от 2 700 до 138 000 хиляди $. Повечето локални поданици отглеждат котки и доста харесват кучетата.

3. Дубай се състои единствено от небостъргачи

Това е град на контрасти - с небостъргачи на 163 етажа, многоетажни вили, жилищни здания и едноетажни къщи. Въпреки това, локалните избират да живеят в частни вили, където нямат съседи.

2. В Дубай живеят най-вече араби и локални поданици

Около 25% от популацията на Дубай са индийци. Местните хора образуват едвам 9% от популацията. След индийците са мигрантите от Пакистан и Бангладеш. Тези хора нормално работят в строителни обекти и фабрики. 91% от популацията на Дубай са хора от други страни.

1. Богатството на Дубай е с помощта на петрола

Дълго преди производството на нефт, хората от Дубай събират перли и преуспяват в този бизнес. Перлените бижута от Персийския залив постоянно са били оценени и скъпи. Има особено място за историята на перлата във всеки културен център и музей на ОАЕ.

И въпреки всичко, Дубай е място, което си заслужава да посетите, с цел да създадете незабравими мемоари и страсти. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР