Има много ползи в това да се гушкате с партньора

...
Има много ползи в това да се гушкате с партньора
Коментари Харесай

Ползите да се гушкате с партньора си

Има доста изгоди в това да се гушкате с колегата си. Всички сте изпитвали това успокояващо възприятие, когато сте в прегръдките на обичания, като че ли всички проблеми изчезват и сте на безвредно място. Е, това не са единствените преимущества на това занятие. Това освен ускорява връзката, а и оказва помощ на физическо и прочувствено равнище, като е дейно средство и за справяне със напрежението. Ясно ви е защо приказваме.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Ето и още от многото изгоди на това да се гушкате постоянно с колегата си:

Създава фамилиарност

Когато се гушкате, вие сте доста покрай колегата си, а това най-често води до физическа непосредственост. Според проучване, двойките изпитват повече задоволство, в случай че след фамилиарност в леглото, стоят известно време прегърнати.

Това ви кара да се доближавате до обичаните си хора

Окситоцинът е хормон, който играе решаваща роля в обществените връзки. Наричат го още хормон на гушкането. Когато се гушкате с колегата си, тялото ви освобождава окситоцин, което на собствен ред ускорява връзката ви.

 да се гушкате лзите да се гушкате с колегата си

Може да намали равнищата на кръвното ви налягане

Гушкането прави двойката щастлива и съгласно проучвания прегръщането и актовете на физическо допиране могат да намалят кръвното налягане.

Помага ви да поддържате връзка по-добре

Емпатията, любовта, грижата и връзката са значими стълбове на една връзка. Следователно простите жестове на допиране могат да ви оказват помощ да изразите по-добре страстите си.

Може да помогне за понижаване на болката

Едно от другите преимущества да се гушкате е, че може да ви помогне да облекчите болката. Известно е, че гушкането има лечебен резултат, като по този метод предизвиква естественото излекуване.

Може да помогне за по-ниски равнища на стрес

Стресът е един от най-големите проблеми в света през днешния ден. Но знаете ли, че можете да се освободите от напрежението, като се гушкате? Това освобождава допамин в тялото ви успокоява и може също да помогне за намаление на хормоните на напрежението.

Кои са най-хубавите позиции за гушкане?

Някои от най-популярните позиции за гушкане са като две лъжици, прегръдка зад тила и такава, в която се слага главата в скута. Гушкането е самостоятелно за всеки, тъй че човек може да има своите желания при избора на позиция. Можете да опитате каквато и поза да ви е комфортно и да извършите връзката си любяща.

Какво се случва с тялото ви, когато се гушкате?

Хората са обществени същества, които обичат да бъдат обичани и да се усещат значими. Гушкането включва контакт кожа до кожа, който кара тялото ни да отделя окситоцин и успокоява мозъка ни. Когато гушкаме обичаните си хора, ставаме по-щастливи и спокойни. Освен това гушкането не е лимитирано единствено до хората. Можете даже да се сгушите с вашия домакински любим и да намалите напрежението. Връзката с животни може да ни накара да се почувстваме подмладени и да понижи равнищата на стрес.

Колко постоянно хората се гушкат?

Няма повсеместен вид за честотата на гушкане. Можете да се гушкате един път дневно или три до четири пъти седмично, според от вашите желания. Гушкането излъчва романтика и позитивност и е извънредно значимо за построяването на доверие с колегата ви. Така че гушкайте се колкото желаете, с цел да запазите проблемите във връзката си.

 да се гушкате лзите да се гушкате с колегата си

Заключение

Да се гушкате с колегата ви е най-хубавият метод да прогоните терзанията си след под напрежение ден и да се почувствате комфортно с колегата си. Има доста прочувствени и здравословни изгоди от гушкането, тъй че не забравяйте да го вършиме и накарайте колегата си да се почувства блажен.

Говорете за разнообразни позиции за гушкане с колегата си, с цел да разберете какво му харесва. Така че не губете време, а бързо разтопете сърцето на колегата си с огромна прегръдка и прелестни гушкания. Какво повече му би трябвало на човек след тежък и претрупан ден…

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР