Има много нерешени проблеми, говорим от дълги години, отговор така

...
Има много нерешени проблеми, говорим от дълги години, отговор така
Коментари Харесай

Защо личните лекари отново излизат на протест?

Има доста нерешени проблеми, приказваме от дълги години, отговор по този начин и не получаваме. На 1-и март излязохме на митинг, говорихме, дадохме нашите претенции, написахме няколко писма до всички институции, които биха помогнали, само че даже отговор не получихме. Това сподели в " Денят стартира " доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор, която заключи наболелите проблеми в опазването на здравето по този начин - 24-часовото разположение, на което, по думите й, няма по какъв начин да дава отговор по този начин, както е конструирано, тъй като заран в 8 часа би трябвало да си в кабинета и да оказваш качествена и добра здравна помощ, ниското възнаграждение, както и неналичието на средства за инсталация, образование на лекарите или командировки.

Гергана Николова, общопрактикуващ доктор: С 11 стотинки на месец това няма по какъв начин да се случи. Неотложните центрове, които са основани и на които бихме могли да заплатим за тази активност, не могат да реализират с тези пари. Няма по какъв начин да се получи това и от това нещо страдат пациентите. Страдаме и ние лекарите. За 1 месец единствено в Софийско починаха трима сътрудници и тримата за жалост в кабинетите си. Ако продължаваме с тези темпове, няма да останат лекари, които да поемат неотложните потребности на пациентите.
Гергана Николова сподели, че някой би трябвало да даде отговор какво се случва в системата и докога ще се случва и бе безапелационна, че не може да се работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Тя показа, че за един пациент се получават 12 лева на година и че желаят нарастване на таксата, която да бъде обвързана, както преди с минималната работна заплата. " Този, който ги е освободил, да им я заплаща. " сподели още Гергана Николова. Тя съобщи още, че 70% от общопрактикуващите лекари са сред 55-60-годишна възраст заради това, че работата е извънредно тежка и незаплатена и няма младежи, желаят да работят в тези кабинети.

В 12:30 часа общопрактикуващите лекари ще отидат на митинг пред НДК, а по-късно ще връчат своите претенции на здравния министър.
 Протест на лекари и здравни инспектори Протест на лекари и здравни инспектори
Неформално съвещание на Съвета на министрите на опазването на здравето в София. На него ще бъдат обсъждани здравословното хранене на децата, успеваемост и д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР