Има лоши навици, с които психолози от цял свят се

...
Има лоши навици, с които психолози от цял свят се
Коментари Харесай

9 отвратителни навика, от които уверените хора се отказват

Има неприятни привички, с които психолози от целия свят се борят, като да вземем за пример да приказваме зле за себе си или да предъвкваме неприятностите си преди лягане. Те единствено ни карат да се усещаме несигурни и нещастни.

Ето някои от грешките, които подкопават нашата убеденост.

Да се безпокоите за несъвършенствата си

Перфекционизмът е резултат от ниско самочувствие и тревога, заради които ви е мъчно да се гордеете даже и с най-хубавите достижения.

Какво да извършите: Когато вашият вътрешен критик стартира да ви упреква, пробвайте да анализирате чии упования са това и за какво е нужно да отговаряте на тях. Започнете дневник, в която всеки ден да пишете три свои постижения и го препрочитайте понякога.

Да се сравнявате с другите

Склонни сме да съпоставяме най-лошото в себе си с най-хубавото, което виждаме у другите, забравяйки, че всеки е неповторим по собствен личен метод.

Каква да извършите: сравнявайте себе си единствено с предишното си аз и се учете от останалите, вместо да вършиме паралели. Другите би трябвало да са източник на ентусиазъм, а не на отчаяние.

Самоподценяващо говорене

Когато приказваме зле за себе си, търсим едно от двете – или похвали, които да ни успокоят, или опрощение за неуспехите, които сме уверени, че ще демонстрираме в бъдеще.

Какво да извършите: Приемете, че слабостите ни са част от това, което ни прави неповторими. Приемете ги, и останалите също ще ги одобряват. В противоположен случай хората в един миг в действителност ще повярват, че сте толкоз зле, колкото твърдите.

Да виждате спънки вместо благоприятни условия

Всички трудности, които би трябвало да преодолеете, с цел да постигнете задачите си са неприятно опрощение за това да не вършиме нищо и да се обвинявате за това.

Какво да създадем: С всяко прекарване трупаме опит. Провалът е причина да промените метода, а не да се откажете от задачата си.

Да мислите, че никой не може да оправи по-добре от вас

Невъзможността да делегирате каквато и да било работа на различен от боязън да не би да се справите зле, съгласно психолозите е резултат от неустановеност и наклонност да контролирате всичко.

Какво да извършите: Способността да делегирате работа на други хора е знак за убеденост и това не се отнася единствено за работата. Да изпратите половинката или детето си на пазар, без да го контролирате, също попада в тази категория. Освободете се от това да носите отговорност за всяка детайлност.

Прочетете останалите отвратителни привички, от които уверените хора се отхвърлят, на страниците на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР