Има ли вампири в Полша и какво да се прави

...
Има ли вампири в Полша и какво да се прави
Коментари Харесай

Британци шашкат Форин офис с глупави въпроси

Има ли вампири в Полша и какво да се прави с парче дърво, открито на плажа? Това са част от странните въпроси, задавани на консулските служби на английското външно министерство, по които чиновниците би трябвало да съветват английските жители в чужбина (най-вече туристи), написа.

Общо през 2018 година английските консулства са получили повече от 330 хиляди позвънявания с молба за оказване на помощ, заяви външното министерство. Дипломати помогнали на повече от 3400 английски жители, които попаднали в лечебни заведения и на 4 900, които били задържани от локалната полиция.

В допълнение от дипломатическото ведомство на Лондон са издали съвсем 30 хиляди краткотрайни документи за пътешестване за тези, които са изгубили паспортите си в чужбина.

Но констатацията е, че британците употребяват консулските служби за каквото им хрумне. Например в Холандия откакто гледал кино лентата „ Смело сърце “ британец звъннал в посолството и задал въпроси за сюжета на кино лентата. Друг гражданин на кралицата се обадил в консулството на Канарските острови с молба за оказване на напън върху хотелската администрация – казусът бил, че в стаята му влезнала бездомна котка и се изпикала на леглото.

Британец пък се интересувал дали в Полша има вампири, защото дамата, с която се срещнал по интернет, го попитала преди първата им среща каква е кръвната му група. Друг изискал от външното министерство поддръжка за него пред салон за разтривки в Банкок: той задремал по време на масаж и бил уверен, че не би трябвало да заплаща за предоставената услуга.

Един мъж се обадил в английското посолство в Ню Делхи и попитал по кое време ще се отвори дипломатическата задача, тъй като някъде беше чул, че в дипломатическото посланичество се продава вегетарианска наденица.

Друг британец в Италия изискал от посолството помощ за образуване сватбата му, а също да му предлагат цветар и да получи билети за среща с папа Франциск. Консулството в Кувейт било запитано дали някой от чиновниците на дипломатическата задача желае да приюти кученцата на интересуващите се от услугата британци.

Обадил се в консулството в Буенос Айрес търсел „ оперативна информация “ – лист на аржентинските дами, измежду които би могъл да си избере младоженка. Друг пък звъннал от „ патриотични подбуди “ питал къде да съобщи пай дърво, открит на плажа, защото предполагал, че става дума за парче от древен английски транспортен съд.

„ За страдание сме принудени да установяваме, че министерство на външните работи не може да дава съвещания по отношение на вампири, бездомни котки, а, уви, нямаме къде да съхраняваме вегетариански салами “, отбелязва представител на Форин офис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР