Има ли своята Витоша Пловдив? Има ли си собствен ски-курорт

...
Има ли своята Витоша Пловдив? Има ли си собствен ски-курорт
Коментари Харесай

Здравец е курортът на Пловдив - slava.bg

Има ли своята Витоша Пловдив? Има ли си личен ски-курорт? Да, и също като столицата на България – София, не го цени задоволително.
Малцина у нас даже подозират, че единствено на 20 км, над неговия самобитен Холивуд, фамозното с именията на митничари, фолкзвезди, политици и юристи Марково – локален вид на шопските квартали на богатите Бояна, Драгалевци и Симеоново, е ски зона Здравец. Пътят оттова обаче е мъчно пристъпен зиме и по-подходящ е разновидността през Белащица.
Това е ниската част на Родопите, където има могъщи иглолистни гори. Има издигнат съвременен екохотел. В него има задоволително занимания и благоприятни условия за прелестно превозване на времето на тези, които не карат ски: закрит плувен басейн, сауна и парна баня, фитнес, стаи за разтривки и други лечения.
За скизоната до него има дрешник и учебно заведение. Пистата не е дълга, само че е необятна. Трасето е направено по този начин, че основава условия за разнообразни степени на компликация. Влековете са два, а машините за неестествен сняг обезпечават условия за зимни спортове и през по-топли дни. Всеизвестен е фактът, че Родопите мъчно задържат изобилна завивка. Картите са 14 лева за възрастни и 11 лева за деца. Нощно каране може да се практикува в понеделник, сряда и петък.
Базата е направена освен за зимния сезон. Направени са атракционен въжен парк, футболно игрище и тенис корт, детски площадки в съседство с хотела. Предвидени са благоприятни условия да практикуват феновете на лова, за който има специфичен парк, и на ездата, които се впечатляват доста от покрайнината, до момента в който я преглеждат по деен метод.
За потребностите на ресторанта има лично стопанство. Продуктите за трапезата идват напряко от еко фермата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР