Има ли предприети действия за оттеглянето на подписа на министър

...
Има ли предприети действия за оттеглянето на подписа на министър
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Министър Захариева ще си оттегли ли подписа от Истанбулската конвенция?

„ Има ли подхванати дейности за отдръпването на подписа на министър Захариева от Истанбулската спогодба и каква позиция ще изрази българската страна при разискване на ратификацията на Конвенцията в Европейски Съюз? “ Това попита националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Иво Христов от парламентарната естрада.
Той напомни, че на 20.04.2016 година България подписа Истанбулската спогодба, като подписът е на настоящия министър на външните работи Екатерина Захариева. „ Конституционният съд постанови, че текстове на Истанбулската спогодба опонират на нашата Конституция. Министерски съвет отдръпна от Народно събрание предлагането за нейната ратификация, само че въпросът не е дефинитивно решен. Бъдещото одобрение на този документ от Европейски Съюз ще ни задължи да прилагаме наредбите на Конвенцията “, акцентира националният представител.

„ Не споделям клеветите, че надали не с помощта на някаква наша позиция сме попречили Европейски Съюз да одобри съответни юридически текстове за битка с домашното принуждение. Това се назовава нечиста сделка “, безапелационен е той. Според него казусът с Истанбулската спогодба изобщо не е в материята за насилието против дами и деца. „ Аз съм правист и знам, че в българското право има задоволително принадлежности такава процедура да не се позволява. Големият проблем не е отсъствието на нормативна база, а в нейното съответно приложение “, сподели още депутатът от левицата. По неговите думи, под миловидната форма за битка с насилието против дами и деца, се пробват да прокарат хрумвания, полезности и практики, безусловно несъвместими с българския цивилизационен код. „ Ако министър Захариева поддържа една такава наклонност, доста тъпо за българското държавно управление “, разяснява проф. Иво Христов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР