Има ли опит за умишлено саботиране на изборния процес във

...
Има ли опит за умишлено саботиране на изборния процес във
Коментари Харесай

Членове на СИК в UK сигнализират: Имаше опит за умишлено саботиране на изборите

Има ли опит за съзнателно саботиране на изборния развой във Англия? Този въпрос се появи в последните дни, откакто стана ясно за случаи на корист с персонални данни.

Без да знаят за това, хора са записвани като представители на политически партии в изборните комисии. В деня преди изборите на 14 ноември във Англия се появи проблем със запълването на секционните изборни комисии.
Снимка: btvnovinite.bg
Дотам се стигна, откакто вписаните като представители на политически партии не се явиха, с цел да приготвят пространствата за изборите.

В десетки случаи неявилите се хора разбираха от телефонното позвъняване на другите членове на комисиите, че имат ангажимент за изборите, и то към съответни политически партии.

Десислава Енчева е една от тях. Но за разлика от десетките други, е подала тъжба за корист с персоналните ѝ данни. „ Записана съм като представител на политическа партия, а аз в никакъв случай не съм давала единодушието си за това. От партията се извиниха, само че не знам кой в Англия има цел и каква е тази цел да го направи това “, разяснява Десислава Енчева.
Снимка: btvnovinite.bg
Няколко източника показаха пред bTV, че казусът е главно в Лондон, където на разнообразни хора са предлагани по 200 паунда, с цел да одобряват да вземат участие в изборните секции, само че против ангажимент или да изоставен комисията преди края на изборния ден, или да откажат да подпишат протокола след края му.

Десислава не е получавала сходно предложение, само че схваща за казуса, когато открива, че е вписана в две комисии. В едната е по свое предпочитание като доброволец, а в другата е включена без да знае – като политически представител.

„ Аз желая да оказа помощ да има някаква смяна. Нещо хубаво да се случи в нашата страна. И се оказва, че някой, някъде злоупотребява с нашите данни. Ние си даваме персоналните карти, адреси, телефони – и това е употребявано срещу нас, неизвестно с какви цели “, разяснява Енчева.
Снимка: btvnovinite.bg
Ситуацията сътвори съществено напрежение, изключително в деня преди вота. Тогава даже имаше секция, в която комисията не съумя да се събере, с цел да одобри в точния момент машините. Въпреки това изборният ден във Англия завърши без съществени нарушавания. Но сложи въпроса, кой има интерес да основава напрежение.

Десислава е решена да отбрани своите ползи: „ Мисля да се обърна още веднъж към ЦИК, Министерство на външните работи и към полицията в Англия, тъй като знаете, законът за персоналните данни е нарушен “.

Сред стотиците хора, които вземат участие в подготовката на изборите в Обединеното кралство, сега главният въпрос е ще се намесят ли способените български органи, с цел да проверяват случаите и да вземат ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР