Има ли нещо по-хубаво от една лятна вкусна рецепта, за

...
Има ли нещо по-хубаво от една лятна вкусна рецепта, за
Коментари Харесай

Кюфтета от тиквички – супер вкусотия!

Има ли нещо по-хубаво от една лятна вкусна рецепта, за подготвяне на кюфтета от тиквички? Всички знаем доста добре, какъв брой вкусни са те,А на всичкото от горната страна не изискват и огромна инвестиция. Приготвят се елементарно и бързо, единствено изцеждането им откакто са настъргани, може да продължи по-дълго време.
Продуктите, които ще ви бъдат нужни:
- 6 яйца
- един кг тиквички, настъргани на едро
- 200 грама сирене / несъмнено може да сложите и повече/. То също би трябвало да бъда натрошено на по-едри части.
- 150 грама извара
- 1 връзка копър /Ако не го харесвате, може да го пропуснете/
- 100 грама брашно. Тайната тук е да употребявате повече типове брашна. Например 3 по 33 грама всяко - тиквено, бадемово и ленено да кажем.
- чесън, той също е благопожелание.
Начин на подготвяне:
Първото нещо което би трябвало да извършите,е да настържете тиквичките да ги посолите и по-късно да ги сложите в гевгир с цел да се отцедят добре. Това ще отнеме повече време, само че в случай че не разполагате с такова, може да ги поставите в тензух да вземем за пример и леко да стискате. По този метод ще се изцедят по-бързо. Другия вид е да ги настържете предната вечер.
Сега преминете те към същността на приготвянето.
Вземете подготвяща по-голяма купа, сложете вътре всичките артикули, без брашното и за малко омесете с ръце, до момента в който получите хомогенна примес. Накрая прибавете и брашното, тъй като сместа ще пусне малко вода, а то ще я " обере ".
 Рецепта на деня: Кюфтета от тиквички без яйца Рецепта на деня: Кюфтета от тиквички без яйца
Рецепта за кюфтета от тиквички без яйца. Продукти: 350 г тиквички 70 г брашно сол черен пипер растително масло копър - по мечтани...
Оставете към този момент извънредно готовата примес да престои 25 30 минути. 
Сега преминете към оформянето на кюфтетата. Добре би било да ги оформите по-плоски, с цел да се пекат по-добре. Самото печене продължава към 35 40 минути при температура от 180 градуса. Самите кюфтенца тя би трябвало добре да покафенеят.
Готовите кюфтенца могат да се хапват с кисело мляко, в тази композиция Вкусът им е неповторим. Дори на другия ден да ги извадите студени от хладилника и да ги хапнете по този начин, заради липса на време да ги затопляте, то повярвайте, че също ще бъдат доста вкусни. Но най-добре е персонално да се убедите.
Ако пък сте от най-големите фенове на месо, може просто да добавите кайма сместа. Така ще задоволите вашите желания.
Това е от нас, останалото от вас!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР