Има ли изобщо подготовка за това, готови ли сме истински

...
Има ли изобщо подготовка за това, готови ли сме истински
Коментари Харесай

Как да разберем кога сме готови психически да осиновим дете?

Има ли въобще подготовка за това, подготвени ли сме същински в миналото за тази стъпка?

Отговорът би трябвало да е позитивен, тъй като това е голяма стъпка в живота.

Някои хора просто не желаят да стават родители. Имат други цели, други цели и напълно други източници на благополучие и възприятие за цялост и благополучен живот. И в това няма нищо неприятно. Такива хора нормално или стават изненадващо положителни родители, или са много нехайни и неприятни родители. Само че в никакъв случай няма да схванат от кой вид са, тъй като те просто не желаят да имат потомство.

Други двойки обаче се борят със зъби и нокти да станат родители. Това е тяхна съществена задача и най-съкровено предпочитание. Най-често заради здравословен проблем пътят към тази фантазия е пресечен. За всяка двойка този миг на житейски драматизъм се претърпява по друг метод. Някои се затварят в себе си и се отхвърлят да мечтаят и да чакат нещо хубаво. Възможно е даже да се отдалечат един от различен и да се разделят след време. Други стартират да работят.

За тях единственият метод да станат родители е да осиновят дете.

Само че би трябвало да е кристално ясно, че връщане обратно няма от това решение. Не може да върнете детето като дефектна стока назад в магазина. Нужно е да сте го приели с всичките му особености и потребности.

Най-важното е да сме изчистили съзнанието си от всяко съмнение, да сме освободили сърцето си от всяко отчаяние и предходни болки. Няма по какъв начин да приемем непознато дете като свое в сърцето си, в случай че изцяло не сме „ разчистили място “ за него в себе си. това значи да сме пуснали фантазията за свое дете, да сме приели ориста си – без яд, без самообвинения или обвинявания към ориста, без мъка.

Ако не успеем да се оправим с тези усеща, осиновеното дете постоянно остава осиновено.

Ако сме задоволително зрели, с цел да се оправим с тях, осиновеното дете става свое. Историята познава редица случаи, когато родителите си раждат и лично дете, откакто са осиновили. Някои настояват, че това се дължи на вътрешното утешение. „ Спри да мислиш за това и то ще стане! “ Може и по този начин да е. Независимо каква е повода, в случай че сме съумели да освободим съзнанието и сърцето си за „ непознатото “ дете, даже когато имаме свое, няма да има разлика сред двете в душата ни. И това е допустимо най-щастливата развръзка на събитията. Двойките, които осиновяват, би трябвало да са духовно извисени, да умеят да подценен егото си изцяло, да съумеят да се извисят над всички подозрения и самообвинения, с цел да одобряват дете, родено от различен, като свое. И би трябвало да знаете, че такова дете има потребност от мощна и безрезервна любов, от безкористна грижа, от чисто и откровено внимание. Вие му давате късмет за нов живот, само че и то на вас също. Срещата посред ви е съдбовна и безспорно е благословия от ориста.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР