Има ли човек, който да не обича баница. Ако имаше,

...
Има ли човек, който да не обича баница. Ако имаше,
Коментари Харесай

Вълшебно вкусна баница на тиган със сирене и яйце. Опиташ ли, не можеш да се спреш

Има ли човек, който да не обича баница. Ако имаше, от дълго време да се е разчуло! Но подобен уникат към момента не се е появил. Но представете си следния случай – някоя неделна заран децата ви изненадват с непредвидена и непреклонна молба за баница, кварталната баничарница не работи, суперът не е толкоз надалеч, само че въпреки всичко задоволително надалеч за последния ден от седмицата… Просто нямате време за някоя от класическите предписания. Хубаво, предлагаме ви задоволително бързо, лесни и най-важното – вкусно решение. Баница на тиган. Необходими са ви следните артикули: 1 яйце, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша брашно, 300 грама сирене или извара, 30 грама краве масло.

Разбийте яйцето, прибавете млякото и разбъркайте добре. Започнете да слагате по-малко от брашното, като не спирате да бъркате. Когато към този момент сте поставили всичкото брашно и сте получили хомогенна примес, прибавете и сиренето (изварата). Сложете половината масло в тиган с незалепващо дъно и откакто се разтопи излейте половината примес. Обръщайте, до момента в който получите хубава златиста коричка от двете страни. Повторете същото и с останалото тесто и масло. Това е! Добър вкус!

Ето и още една рецепта от supichka.com, която е съвършена за новогодишната баница с шансове.
Става въпрос за баница със сирене и подготвени кори  Първата стъпка от рецептата за баница със сирене и подготвени кори е подготовката на плънката. Разбърквате яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, изварата / сиренето, ½ чаена чаша олио и содата за самун. Може да ползвате и извара. Ако сте употребява извара прибавете и към една равна чаена лъжица сол. Разбъркайте продуктите добре до приемане на хомогенна примес.

В намазнена тавичка сложeте 1-2 листа от корите, върху които сложете към един черпак (за супа) от сместа. След което поръсете с няколко капки от останалото олио. Отгоре още веднъж сложете лист-два от корите и още веднъж от сместа, а най-после олио. Повтаряйте процедурата в тази поредност до момента в който корите и сместа свършат.
Последният лист от корите намажете с олио и доста деликатно нарежете с изострен нож на части, с цел да можете след изпичане на по-лесно да разрежете баницата на части. Печете баницата в авансово загрята на 200 градуса фурна за към 30 минути, до момента в който баницата придобие златист цвят.
След като извадите баницата от фурната покрийте с памучна забрадка до момента в който поизстине.

Внимание! Късметите можете да увиете в алуминиево фолио и да поставите в новогодишната баница още при реденето на корите. Така обаче рискувате шансовете да се разпределят неравномерно в баницата и някой от домашните да остане без шанс за идната година, а оттова и без въодушевление до края на вечерта.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР