Има ли България нужда от правителство в рамките на 48-ия

...
Има ли България нужда от правителство в рамките на 48-ия
Коментари Харесай

Радан Кънев: Намираме се извън рамките на демокрацията и в ситуация на узаконена диктатура

" Има ли България потребност от държавно управление в границите на 48-ия парламент, или е по-добре да се премине към предварителни избори? Това е по-важният въпрос. Затъването в серпантина от предварителни избори, в серия от разпускания на парламенти, в основаване на нови нефункционални парламенти, в превръщането на парламентите в предизборна естрада - това е рисково за България ", разяснява пред евродепутатът Радан Кънев. 

И дефинира конституционната обстановка сега като странна:  

" Ние се намираме отвън рамките на демокрацията и в обстановка на узаконена тирания. Имаме държавно управление, което не е определено от Народното събрание, държавно управление, което не е отчетно пред Народното събрание. Това не народна власт. В тази обстановка въпросът е политическите сили, определени в Народното събрание, дали са склонни на нов цикъл на задълбочаване на тази рецесия ". 

Евродепутатът акцентира, че за страната ни е значим въпросът за Шенген, тъй като разделянето на България от Румъния в зоната за свободно придвижване и споделеното пространство за обща сигурност в Европа, прокарването на граница по река Дунав, е оптимален стратегически риск за България, за стопанската система и за националната ни сигурност. 

" Политиците имат отговорност да гледат стратегически, а не да дават отговор на болката на деня, тъй като това се назовава популизъм. Популизмът е част от политиката, само че не би трябвало да я изчерпва... Икономическите проблеми се вземат решение със мощна стопанска система. Една страна, която остане изолирана в границите на Европейския съюз, най-вероятно няма да има мощна стопанска система ". 

Според Кънев положително решение е третият мандат да бъде връчен на Демократична България, които да създадат опит да получат поддръжката на Политическа партия и ГЕРБ, което значи устойчиво болшинство за избор на държавно управление. 

" Дали слагаме термина механически, програмен, експертен кабинет, това няма значение. Политическите формули за създаване на едно държавно управление са безкрайни - има еднопартиен кабинет, отпред с водача на партия, която има мнозинство; типове и салда в съдружно правителство; ръководство на малцинството, което търси поддръжка за всеки собствен законопроект; ръководство, което разчита на болшинство при гласуванията в Народното събрание, без да има съдружно съглашение - което предложи Христо Иванов и е най-хубавият вид все още ". 

Той добави, че Българска социалистическа партия и " Възраждане " са в тежка изолираност по главните правила на външната политика и сигурността на страната по време на съветската експанзия в Украйна: 

" Затова връчване на третия мандат на Българска социалистическа партия би било подозрително от конституционна позиция непосредствено заявление на президента, че желае предварителни избори и да назначава нов длъжностен кабинет, тъй като му се е усладила безконтролната власт. Но ще е и проява, че България е изолирана от общата политика по въпроса на отбраната на независимостта на Украйна. Вече имаме значително казуса в това отношение, породени от президента и от неговите служебни кабинети ". 

Евродепутатът уточни непрекъснатата предизборна акция, в която се намира страната ни през последните повече от две години, а това постанова безкрайни ограничавания върху политическата храброст и политическата отговорност на политиците, защото в предизборна акция не се вземат тежки решения.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР