Има известно раздвижване по границата ни, но тя не е

...
Има известно раздвижване по границата ни, но тя не е
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Към момента няма опасност от нова голяма бежанска вълна

Има известно оживление по границата ни, само че тя не е рискова и не мисля, че ще се стигне до нова огромна бежанска вълна. Българските и турските граничари си правят работата.

Това сподели в утринния блок на БТВ посланикът ни в Турция Надежда Нейнски. "Основната заплаха за нова мощна бежанска вълна идваше от Идлиб. Всички си отдъхнахме от постигането на политическо съглашение по тематиката. Това беше една огромна стъпка. Турция към този момент се оправя с преодоляването на бежанската вълна ", добави още тя.

"След последните избори Турция се трансформира в президентска република. Реджеп Ердоган бе определен още на първи тур. В момента той поема курса, който бе оповестил още преди президентските избори. Сривът на турската лира оказва въздействие в страната. Не може да няма терзания и това е обикновено. Помните, че преди изборите връзките на Анкара с Европейски Съюз бяха стигнали до точката на заледяване. Сега се търсят интензивно контакти и те дават резултати - Реджеп Ердоган ще посети Германия ", разкри Нейнски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР