Има известни противоречия между индивидуалните очаквания и оценката за развитието

...
Има известни противоречия между индивидуалните очаквания и оценката за развитието
Коментари Харесай

 Беше ли икономически успешна 2018 година?

Има известни несъгласия сред самостоятелните упования и оценката за развиването на страната. Точно, тъй като виждаме тези несъгласия и ги считаме за едни от значителните, които ще дефинират хода на идната година, сме нарекли изследването ни "В клопката на оптимизма ". Така социологът Боряна Димитрова разяснява проучването на "Алфа Рисърч " за икономическото развиване на България за отминаващата година. Тя добави, че след 2013 година оценките вървят нагоре. Според нея може ясно да откроим спад на отрицателните отзиви.

Очакванията за идната година са още по-впечатляващи - 57 на 12 % са тези, които чакат още по-добра година в персонален проект, сподели още Димитрова пред Нова телевизия.

Социологът добави, че има връзка сред икономическо положение на страната и персоналната оценка на хората.

През последните пет години виждаме растеж на работните заплати. 51 % настояват, че това, което работят или учат, им е забавно. Историческият опит сочи, че огромните обществени митинги се образуват тогава, когато има интервал на релативно икономическо благопучие. Тогава хорат имат свръхочаквания. Такива следим и сега. Ако тези упования не бъдат оправдани, тогава постоянно ставаме очевидци на цивилен митинги и нови политически избори, счита социологът.

Според нея огромното предизвикателство за идната година е дали оптимистичните упования ще се трансфорат в действителност и какво би се случило, в случай че това не стане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР