“Има изключително засилен интерес от външни инвеститори, но те идват

...
“Има изключително засилен интерес от външни инвеститори, но те идват
Коментари Харесай

Инвеститорите ни питат дали ще ги рекетираме: Василев

“Има извънредно засилен интерес от външни вложители, само че те идват и ни питат единствено един въпрос: "Нали вие няма да ни рекетирате и да ни кажете кой е подизпълнител? ", разгласи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при разискването на Бюджет 2022 година в Народно събрание.

По думите му те се интересували и дали ще им бъде определяно с коя адвокатска адвокатска фирма да работят, кой проектант да наемат, с цел да им мине планът.

"Инвеститорите са доста щастливи като им кажем, че нищо от това няма да вършим и споделят, че за пръв път в България им се случва и по-късно стартират да работят и виждат, че в действителност никой нищо не им споделя ", уточни вицепремиерът.

"Като цяло този бюджет е капиталов ", уточни още Василев. Той акцентира, че е заложено двойно увеличение на финансовите вложения до 5,8% от Брутният вътрешен продукт, доста нарастване на средствата в обучение, опазване на здравето, просвета и спорт, и една обществена стратегия, която да обезпечи обществена взаимност към нашите съграждани.

Министърът добави още скок на разноските с 12 милиарда лева от 4 милиарда лева „ Това значи, че приходните организации са си свършили работата, а въпреки това значи, че българските компании и служащи са съумели да изработят този продукт”, регистрира той.

“Инфлацията е 5.6%, първата половина на годината се чака да е по-висока, втората - да стане по-ниска”, предвижда министърът.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР