Има и доста добре работещи болници, но има и такива,

...
Има и доста добре работещи болници, но има и такива,
Коментари Харесай

Ананиев: Някои болници могат да станат ДКЦ-та


Има и сносно работещи лечебни заведения, само че има и такива, които могат да бъдат трансформирани в ДКЦ-та с избран брой кревати. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред публицисти, във връзка финансовото положение на държавните лечебни заведения.



При правенето на отчета за финансовото положение навъпросните лечебни заведения са оценени потребности от здравни действия и грижи във всяка от 28-те области в страната. На тази база екипът на Кирил Ананиев ще предложи на общините разновидности за преструктуриране на техните лечебни заведения. „ Това може да бъде единствено наше предложение, а самото осъществяване на усъвършенстването би трябвало да стане с решение на съответните общински препоръки “, изясни той.

Навсякъде, където има информация за подправен щат, ще бъдат направени инспекции. Такава следва в Белоградчишката болница , където чиновници на Изпълнителна организация „ Медицински одит “ ще установяват има ли нарушавания. „ По една специфична разпоредба ние можем да подкрепяме за избран вид активност общинските лечебни заведения със сумата от 6 млн. лева, в подтекста обаче на преструктурирането на самите лечебни заведения “, разяснява още министърът.

Припомняме, че в средата на декември 2017 година Министерство на здравеопазването започва инспекции във всички държавни и общински лечебни заведения в страната. Те са посочили, че на някои места личният състав, който би трябвало да е разполагаем, не е на работното си място, което е жестоко нарушаване.

Предстои среща сред представители на отрасловото ведомство и Български лекарски съюз за Новия рамков контракт. На нея ще бъдат разисквани и промени в медицинските стандарти, някои от които, по думите на Ананиев, не дават отговор на настоящото положение на системата.

Свързани публикации.. Откриха обновената послеродова клиника на Майчин дом 0 Болници посрещнаха новата година с задължения 0 Източват НЗОК по схемата болница в болничното заведение 0

Министерството на здравеопазването ще предложи на Министерство на образованието и науката (МОН) да усили приема за медицински сестри. На дневен ред стои и въпросът за повишение заплатите на тези фрагменти, само че той би трябвало да бъде разискван дружно с представители на синдикати и работодатели, стана ясно от изявлението на министър. „ Можем да създадем нужната организация за повишение квалификацията и преквалификацията на експертите по здравни грижи “, добави Ананиев.

Следващата седмица екипът на министър Ананиев ще се срещне с представители на Б ългарската асоциация на експертите по здравни грижи.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР