Има хиляди начини, с които човек може да изрази почитта

...
Има хиляди начини, с които човек може да изрази почитта
Коментари Харесай

Когато кралица Елизабет е навсякъде

Има хиляди способи, с които човек може да изрази почитта си към една кралска персона. Ако инцидентно тази кралска персона е Елизабет Втора, то методите даже доста се усилват.
 Кралица Елизабет Втора, платиненият празник отпред на монархията и какво не знаем за годините й на престола
70 години кралица Елизабет Втора

Живот като никой различен

Оказва се, че на името на най-дълго ръководещия монарх в Англия са кръстени изненадващо доста неща от заобикалящия ни свят - места, здания, пътища, даже храни и цветя. В резултат на това пък Нейно Величество е известна по целия свят с всевъзможни странни и прелестни адаши. Ето пет от най-интересните.

Корабът " Кралица Елизабет "

Kруизният лайнер е пуснат във вода през септември 2010 година Заменя кораба " Кралица Елизабет Втора ", който е в придвижване от 1969 до 2008 година
 Снимка 565727

От 2018 година големият пътническият транспортен съд служи като плаващ хотел в Дубай.

Розата " Кралица Елизабет "

Може да е изненадващо, само че розата, отдадена на английската кралица, в действителност е основана в Съединените щати от ботаника доктор Уолтър Ламертс през 1954 година
 Снимка 565742

Това се случва малко след възкачването на Елизабет Втора на престола през 1952 година Бледорозовата роза става и е едно от най-популярните цветя в света.

Кулата на Елизабет
 Снимка 565743

Известната до скоро като Часовниковата кула или Голямата камбана, в която се обитава емблематичният за Лондон Биг Бен, е преименувана неотдавна на Кулата на Елизабет. Повод за това е диамантеният празник на Елизабет Втора през 2012 година, когато тя отбелязва 60 години от ръководството си.
 Кралица Елизабет Втора, Sandringham Ketchup, кралският кетчуп и коя е една от обичаните храни на монарха
Как да ядем бургери като кралицата

Кралският двор разкри тайната съставна част

Торта " Кралица Елизабет "

Вкусният деликатес се подготвя от фурми, кафява захар, масло и кокосова печена заливка.

За първи път е подготвен по случай коронацията на Елизабет Втора през 1953 година, само че остава като известно лакомство, изключително публикувано в Канада.

Терминал 2 на летище Хийтроу

Най-голямо във Англия и основно интернационално летище в Лондон, Хитроу е и едно от най-натоварените в света по брой обслужени полети дневно.

Предвид мащабите му, не е чудно, че един от терминалите му носи името на Елизабет Втора, прочут още и като като Терминалът на кралицата.
 Елизабет Втора, коктейлите, конете и другите секрети за дълголетието на кралицата
Тайните за дълголетието на Елизабет Втора

Неслучайно е най-дълго управлявалият монарх в Англия

Алея на Кралица Елизабет Втора в Сингапур

Преименувана в чест на британската кралица на 30 май 1953 година, откакто тя публично става ръководещ монарх на Обединеното кралство, тази крайбрежна алея е част от парка Esplanade в централния регион на Сингапур, написа Stars Insider.

Алея на Кралица Елизабет Втора се простира на повърхност от 9.5 акра, съставлява сектор за приятна разходка в градска среда и включва разнообразни монументи и доста места за отдих.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР