Има готов законопроект, свързан с шума и вредните въздействия от

...
Има готов законопроект, свързан с шума и вредните въздействия от
Коментари Харесай

Внасят законопроект за шума и вредните въздействия от него в НС

Има подготвен законопроект, обвързван с шума и нездравословните въздействия от него, който посредством Министерски съвет ще бъде импортиран в Народното събрания до края на февруари. Това заяви през днешния ден във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който взе участие в учредяването на регионален съвещателен съвет по туризъм.

Той изясни, че в законопроекта се третират по-ефективни ограничения при контрола при превишение на допустимите правила на озвучаване. Залаганите ограничавания не са единствено за летните курорти, само че и ограничение на шума от озвучаване и за жилищни здания. Симеонов изясни, че пълномощията за практикуване на надзор за спазването на условията и използването на съответните наказания ще се трансферират на Министерство на вътрешните работи.

Причина за това е, че е регистрирана неефективност, когато няколко институции управляват еднакъв развой, посочи той. Вицепремиерът сподели още, че при нарушавания в законопроекта се планува както затваряне на заведения, по този начин и изземване на уредби.

На финала сме с процедурата по оповестяването на реализатор на единната система за туристическа информация, заяви още вицепремиерът. Той изясни, че тази система задължава всички туристически обекти при настаняване на клиент и регистрирането му информацията незабавно да постъпва в Национална агенция за приходите и полицията. По думите на Симеонов по този метод от една страна ще се почисти " сивият " бизнес, а от друга - се подсигурява сигурността.

Кабинетът приготвя и законопроект за българските полезности и уникати, заяви още Симеонов. Предвижда се да бъде формиран указател на национално, регионално и общинско равнище, като съответните институции ще дефинират кои са неповторимите предмети, феномени, обекти, културни мероприятия за съответния район. Когато се изготви регистърът, те ще бъдат патентно регистрирани и предпазени, с цел да не бъдат репликирани в други страни.

Вицепремиерът сподели още, че персоналната му задача е да направи туристическия артикул в България по-скъп и към страната ни да се ориентират по-платежоспособни туристи. Според него това ще увеличи приходите както на занимаващите се с туризъм, по този начин и на страната.

В отговор на въпрос за абсурда сред президента и премиера Симеонов разяснява, че той се отразява зле на рейтинга на България и на доверието на хората. Моето мнение е, че този скандал не беше необходим, сподели вицепремиерът и добави, че не утвърждава крайната реакция на президента Румен Радев. Хвърлянето на упреци, свързани с противозаконни дейности, публични поръчки, поражда въпроса за какво не си подал сигнал в прокуратурата, сподели Симеонов.

Според него не е било належащо в изявлението на премиера да се загатват съветници на президента. Вицепремиерът добави, че е за почитание за институциите.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР