Китай подготвя армада от фериботи и граждански плавателни съдове, за

...
Китай подготвя армада от фериботи и граждански плавателни съдове, за
Коментари Харесай

The Telegraph твърди, че Китай подготвя армада от фериботи, за да нахлуе в Тайван

Китай приготвя армада от фериботи и цивилен плавателни съдове, с цел да нахлуе в Тайван, до момента в който Пекин ускорява акцията си за напън против островната страна, написа английският The Telegraph, представен от " Фокус ".

Макар че Народната освободителна войска на Китай не разполага с нужния брой десантни кораби, с цел да реализира огромна инвазия, тя може да запълни дефицита с цивилен плавателни съдове, в това число десетки великански фериботи, които могат да транспортират стотици бронирани машини.

" Десантът под обстрел е измежду най-трудните военни маневри ", е декларирал Рей Пауъл, шеф на SeaLight, план на Станфордския университет, фокусиран върху дейностите в сивата зона в Южнокитайско море.

Цивилните фериботи " нормално са неприятен избор за сходна задача ", само че могат да бъдат употребявани за всеобщо превозване на войски през Тайванския пролив, откакто крайбрежната му защита бъде разрушена, или за претоварване на военните сили на острова " с голяма маса " военни, счита той.

В четвъртък (23 май) Пекин стартира двудневни военни учения във водите към Тайван, което съгласно него е " уверено наказване " за " сепаратистките дейности " след пламенната тирада при встъпването в служба в Тайпе по-рано тази седмица на Лай Чинг-те, който постави клетва като президент за четиригодишен мандат.

Това е третата серия от учения към острова през последните две години.

Въоръжените сили на Тайван са доста по-малобройни от китайската, само че те имат в допълнение преимущество в сложния планински терен на крайбрежието на Тайван и подлия 170-километров Тайвански проток, който разделя острова от континентален Китай.

Китайският флот към този момент разполага с най-големия надводен флот в света и е построил десетки кораби с двойно предопределение, способни да работят както в спокойно време, по този начин и във война. Преди десетина години Пекин издаде механически " насоки " за корабостроителите, съгласно които новите цивилен плавателни съдове би трябвало да са подобаващи за военна приложимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР