Има голяма вероятност когато сме в извънредна ситуация, всъщност да

...
Има голяма вероятност когато сме в извънредна ситуация, всъщност да
Коментари Харесай

Деяна Марчева: Най-известният теоретик на извънредното положение бил най-големият противник на правовата държава

Има огромна възможност когато сме в изключителна обстановка, в действителност да нямаме правова страна. Това сподели пред БНР юристът Деяна Марчева, основен помощник по конституционно право в Нов български университет. Тя е измежду участниците в конференцията на тематика „ Извънредното състояние: Понятия, практики, политики “.

„ Въпросът не е дали изключителното състояние включва в себе си някаква орязана версия на правовата страна. Вероятно би трябвало да си признаем, че откакто изключителното е противоположното на естественото, а правото допуска естествена конструкция на връзки, има огромна възможност когато сме в изключителна обстановка, в действителност да нямаме правова страна “, счита Марчева.

"Най-известният теоретик на изключителното състояние – Карл Шмид от 20-те години на XX век, е и най-големият съперник на правовата страна, добави тя ", означи юристът.

"Не се постановяваше още пролетта да се вкарва изключително състояние, още тогава Законът за здравето предвиждаше благоприятни условия за въвеждане на изключителна епидемиологична конюнктура ", счита Деяна Марчева.

Според нея към въвеждане на изключително състояние се е пристъпило поради законови неясноти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР