Има голям натиск за признаване на еднополовите бракове, който идва

...
Има голям натиск за признаване на еднополовите бракове, който идва
Коментари Харесай

Нинова е мъжко момиче, Борисов се огъна

Има огромен напън за признание на еднополовите бракове, който идва и към Източна Европа. Германия ги одобри, само че ние, някогашните соцстрани, имаме различен морал в това отношение.

Българското общество няма да одобри тази норма. Традиционно и нравствено ние сме по-уравновесени от либералите в Западна Европа и Съединени американски щати. Защото третия пол или „ обществения пол”, както е въведен в Истанбулската спогодба, го няма и в националните песни, в нашия обичаен обичай и нрави. Там са ергенът и момата и любовта сред тях, споделя акад. Георги Марков пред "Епицентър ".

И в Царство България, и в Народна Република България не са одобрявани хомосексуалистите наедно с биологично разграничените мъж и жена. Иначе постоянно е имало хомосексуалисти в обществото ни, само че не е одобрявана тази проява на тяхното разграничение. А в този момент сякаш желаят да става норма – с цел да успееш в дадени браншове от живота, би трябвало да демонстрираш разграничение. Това обаче не се приема от публичното мнение и това политиците би трябвало да го знаят.

А те бързат да го наложат, тъй като по този начин било в Европейския съюз. Учудих се, че даже министри от ГЕРб са се възпротивили на Конвенцията и са дали своят вот срещу. За патриотите е ясно – те няма да променят на концепциите си – другото е да се самоубият.

За страдание Борисов външно наподобява мъжага, а вътрешно се огъва. Последният образец е дадените 100 млн. лв. в допълнение на служителите на реда. В последния миг Борисов все се огъва. Той е еластичен политик, само че би трябвало да знае до каква степен да се огъне. Наистина има една теза: по-добре да се огънеш, в сравнение с да се пречупиш, в случай че не издържиш. Но въпреки всичко би трябвало да знаеш до каква степен да се огънеш... Борисов си признава, че има началници от Брюксел и Вашингтон, че каквото те му кажат, ги слуша.

Навремето Живков хвалеше по същия метод началниците от Кремъл, само че в никакъв случай не сподели: Тези са ми началници и аз ги чувам. Докато Бойко си признава, че каквото му кажат началниците, това прави.

Борисов в този момент е на върха на славата си – европредседателството е европейска и международна популярност, и е предразположен на ласкателства. Наблюдавах го в Народния спектакъл по какъв начин самодоволно се усмихваше, по какъв начин си движеше в неговия жанр главата наляво и надясно... Всичко си има цена. Те го хвалят – той се огъва! И отстъпва.

Борисов би трябвало да внимава доста до каква степен да се огъва, тъй като нашето публично мнение е податливо на настроения - обичайно то е недоверчиво. И както през днешния ден му ръкопляскат по градове и по села, на следващия ден ще стартират да викат срещу него.

Борисов не трябва да се заблуждава – пътят от „ Осанна” до „ Разпни го” е доста къс. И да не се подвежда от това, което вижда единствено на екрана. Навремето ни караха да махаме на манифестациите пред мавзолея и ние го правехме, само че в къщи друго си говорехме. И в този момент е по този начин – хората едно приказват пред микрофона, друго по сред си.

Борисов не би трябвало да се подлъгва по ласкателите с това европредседателство.

Сега през тези 6 месеца той ще тръпне да няма никакви вътрешни митинги, само че трябваше най-малко да каже: „ И аз съм срещу тази спогодба! Тъй като и Църквата, и традициите, и нравите у нас не разрешават въвеждането ѝ.” Това е същинското водачество! Иначе се употребяват благородните и претекстове за битка с насилието, с цел да прокарат и третия пол. Това е без подозрение! И няма потребност двете министърки да ни заблуждават. Утре ще кажат: Хайде, вкарайте и еднополовите бракове, тъй като в Западна Европа са признати. Ще кажат: Вие сте обременени от комунизъм, вие сте русофили, вие сте почитатели на Путин...

Ами, вижте държанието на Станишев. Разбрах, че през вчерашния ден на пленума той се опълчил на Нинова и споделил: Ще ви обвинят за антиевроейска партия и ще ви изключат от фамилията на ПЕС. Значи Станишев към този момент е евробюрократ.

Но Нинова, тъй като е мъжко момиче, споделила: националните тематики са над европейските! Точно с това си държание тя печели доста.

Значи Бойко си има началници пред които се огъва, а тя е мъжко момече и постава националните цели пред наложените извън. Вярно, че тя е в съпротива, по-широко е към врата ѝ, само че тя демонстрира темперамент, демонстрира мощ, демонстрира вземане предвид с публичните настроения тук, у нас. А не какво мислят еврочиновните в Европа.

Докато Станишев се преценява с това, което ще кажат в Брюксел, и я плаши, че ще разгласят Българска социалистическа партия за антиевропейска партия. Няма по какъв начин да стане тов! Това е типичният метод на евробюрократите за напън.

Защото Станишев към този момент е в друго измерение – европейско, и такива като него работят по този начин – те гледат да обезпечат своето бъдеще в Европа, а не регистрират какво мислят хората за тях тук, в България. Такива ги обичат в Брюксел. Идва тук и размахва пръст: Ще приемете, другарки и приятели! Но Нинова му се опря. И тя занапред ще печели от това. Истанбулската спогодба е отхвърлена в Гърция, там църквата изрично се е противопоставила. Гърция, Хърватия, Унгария – те за какво не се огъват?

Нинова не би трябвало да отстъпва, тъй като народът е на нейна страна. Не е въпросът народат да има единствено самун и представление – има тематики, които са чувствителни, за които народът няма да отстъпи. Ние не сме Съединени американски щати. Спомняте си, когато Обама се бореше за втория си мандат, той отиде в Сан Франциско, където има 200 000 организации на хомосексуалисти и лесбийки. Те му споделиха: "Добре, ще те подкрепим, само че ти ще ни вкараш в армията ". И Обама ги вкара. Командващият на сухопътните войки на Съединени американски щати разгласи: „ Аз съм хомосексуалис”.

Но в България това не може да стане! И който си играе с това, ще загуби доста.

Може да ни упрекват, че сме изостанали във времото, само че не е по този начин. Ние може да сме най-бедни, да ни упрекват, че сме най-корумпирани, само че в нравствено отношение сме по-извисени от тях. Защото и те крадат, и те лъжат, само че го вършат по-фино. И те имат корупция, не по-малко от нашата, те са стигнали върха на корупцията, само че го вършат по този начин, че тя даже не се вижда.

Така че, дано да не ни учат на морал. И да не ни размахват пръст. А пък депутатите би трябвало да се съобразят с традициите и нравите на своя народ – както Нинова споделя, да слагат националните тематики над европейските. Защото българските депутати са избирани тук и ще продължат да бъдат избирани от този народ. Те няма да бъдат назначавани, както Кунева, извън. Народните представители ги избира народът, няма да ги назначава Европейската комисия или Съветът на Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР