Има големи прилики между списъците на бившия и настоящия регионален

...
Има големи прилики между списъците на бившия и настоящия регионален
Коментари Харесай

Списъкът на Шишков: 400 млн. лв. за 234 общини

Има огромни прилики сред описите на някогашния и сегашния районен министър Общински пътища за 233 млн. лева са включени в последния утвърден лист Отпуснатото финансиране е половината от цената на всеки план, за другата половина вярата е в нов бюджет
Общинските обекти, за които още напролет бяха заделени средства от бюджета на Министерство на районното развиване, ще получат финансиране за малко над 407 млн. лева Това най-сетне става допустимо откакто на 30 септември Министерски съвет утвърди със свое решение последния вид на показания от министър Иван Шишков лист.

Сагата с общинските планове за пътища и ВиК стартира в, в който общините трябваше да показват своите изостанали улични и ВиК планове.

Тогавашният отраслов министър Гроздан Караджов даде обещание да отпусне 1 милиарда лева, само че за подадените планове бяха нужни повече от 3 милиарда. В последна сметка обаче бяха отпуснати едвам 500 млн. лева, за които общините дружно с Националното съдружие (НСОРБ) трябваше да подадат заявки за финансиране.
Реклама
След това обстановката беше усложнена от съдружните неразбирателства в кабинета на Кирил Петков, като

Последния лист мина през ситото на финансовото министерство и се върна в Министерство на регионалното развитие, където.

Сега в листата са включени единствено по един обект на община. " Всяка община имаше право да реши кой е най-приоритетния за нея обект и да кандидаства единствено с него ", уточни за " Капитал " Силвия Георгиева - изпълнителен шеф на НСОРБ. Според нея още, в този финален лист има единствено обекти, които са с цялостна планова подготвеност.

Изключение прави община Карлово, за която има включени два пътни плана, поради разрушенията от последното водно злополучие там.
Реклама Последното решение
Новият утвърден лист съдържа 234 общински обекта, които са разграничени в три категории - общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура.

При разглеждането на описите усещане прави, че огромна част от утвърдените в този момент обекти (списъкът на министър Шишков) съответстват с утвърдените планове по последния лист на някогашния районен министър Гроздан Караджов, който беше отритнат от Асен Василев и доста орязан.

Пътищата, които ще бъдат ремонтирани са в 94 общини и са на обща стойност от 233,7 милиона. Сред най-големите планове е този за рехабилитация и главен ремонт на пътя Банско - х. Вихрен на стойност 10 млн. лева, който липсваше в предходните два листата с оферти, а се появява в този. Друг огромен план е този за разширението на Голямоконарско шосе в Пловдив, който е за 9 млн. лева

Сред огромните обекти са и общинските пътища на Поморие и Сунгурларе, както и тези на Бяла (Русенско) и елин Пелин.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР