Има филми, които ни въздействат толкова силно, че дори ни

...
Има филми, които ни въздействат толкова силно, че дори ни
Коментари Харесай

Историите на хора, извършили престъпление заради филми

Има филми, които ни влияят толкоз мощно, че даже ни карат да се замислим за същински значимите неща в живота. Киното има както своите плюсове, по този начин и своите минуси, които оказват въздействие върху държанието на хората. 

Ето 5 случая, в които филми са имали отрицателно въздействие върху хората, които са ги гледали.

" Градът "

През 2010 година излиза кино лентата „ Градът “ на режисьора Бен Афлек. В функциите са Афлек, Джереми Ренър, Блейк Лайвли и историята споделя за банков обирджия , който се пробва да балансира сред престъпнията и любовния си живот.

Гледайки кино лентата обаче, Навахия Едуардс се въодушевява да пресъздаде един от обирите, скривайки самоличността си с костюм и маска на монахиня, съвсем като във кино лентата. Едуардс и сътрудникът й съумяват да откраднат 120 хиляди $ от банка, само че не след дълго биват хванати и наказани.

" Матрицата "

Сестрите Уашовски съумяват много безапелационно да преплетат действителност и фантастика в свръхпопулярната лента от 1999 година Толкова безапелационно е всичко, че редица смъртни случаи в Щатите допускат, че е имало хора, които не са съумели да разграничат действителния свят от този във кино лентата . Мислейки си, че е в " Матрицата ", 19-годишният Джошуа Кук се облича като Нео, набира си оръжие и разстрелва приемните си майка и татко.-->

" Черният рицар "

Може би едно от най-разчулите се закононарушения, свързани с въздействие от филми, e всеобщата кланица в кино салона в Аврора, Колорадо през 2012 година То се случва по време на прожекцията на новият филм на Кристофър Нолън – Черния Рицар. Обвиняемият Джеймс Холмс хвърля две газови сълзотворни гранати и открива огън по феновете в салона. Федералните считат, че Холмс се е въплътил в известният антагонист „ Жокера “.
 закононарушения ThinkStock/Getty Images
" Боен клуб "

Повлиян от желанията на Тайлър Дърдън да се бори против алчността и корупцията в Америка, 17-годишния Кайл Шоу прави самоделна бомба, която взривява пред локалния Starbucks. В показанията си Шоу признава, че повлиян от кино лентата възнамерявал да стартира собствен личен „ План Хаос “, като кафенето въобще не било единствената му цел. Полицията счита, че Кайл не е желал да нарани никого физически, а единствено да изпрати известие към света.

" Шофьор на такси "

Вманиаченият във кино лентата на Скорсезе Джон Хинксли Младши взема решение да пресъздаде дейностите от лентата и възнамерява нападение над тогавашния президент Роналд Рейгън . По време на конференция на американската федерация на труда през 1981, Хинксли безредно изстрелва 6 патрона към водача. Успява да рани служителя на реда Томас Делаханти и сътрудника на тайните служби Тимъти МаКарти. Куршум рикошира в лимузината на президента и пронизва гръдния му панер, като съществено го наранява.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР