Има една основна промяна в бюджета. Това каза финансовият министър

...
Има една основна промяна в бюджета. Това каза финансовият министър
Коментари Харесай

Асен Василев, ГЕРБ-СДС и ДПС си стиснаха ръцете за бюджета, пада вноската за Газпром

Има една съществена смяна в бюджета. Това сподели финансовият министър Асен Василев по време на брифинг след среща с представители на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, съобщи кореспондент на " Фокус " . Става въпрос за отпадане на вноската от " Газпром ".

" Не е 100% несъмнено, че ще бъде осъществена в приходната част, само че в това време, със същата сума, се понижава разходната част в частта - финансови разноски, т.е. те падат от малко над 12 милиарда до малко под 10 милиарда лв., останалата част на бюджетната рамка остава непроменена. Ще преработим бюджета в този му тип и надлежно той да мине през дребната и огромната Тристранка и да бъде признат от Министерски съвет ", сподели още Асен Василев. 

" По отношение на Закона за държавния бюджет - намерихме благоприятни условия всички претенции на парламентарните групи във връзка с приходите и разноските да бъдат задоволени ", сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По отношение на изнасянето на предпочитаните описи за общините ръководещите са на едно мнение.

" Там сме безусловно съгласни. Общините ще би трябвало да поработят малко по-бързо, с цел да може до 11-12 декември да са подготвени с предпочитаните планове, с цел да могат да бъдат включени сред първо и второ четене ", сподели Асен Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР