Има една известна поговорка: мъдрият се учи от грешките на

...
Има една известна поговорка: мъдрият се учи от грешките на
Коментари Харесай

Пронко: Нищо не се е променило - аферата на века с руското злато продължава

Има една известна сентенция: мъдрият се учи от грешките на другите, умният се учи от своите, а глупавият ги повтаря...

Изглежда, че обособени " прислужници на народа ", които седят във властта, към този момент са създали толкоз доста, че е редно някои от тях да бъдат уволнени, а може би няма да навреди най-малко част от тях да бъдат съдени. Но макар позволените неточности, те не престават да направляват процеса.

Най-яркият образец са парите и златото. Дори по време на по този начин наречената карантина, която към този момент е съвсем забравена, десетки и стотици тонове злато бяха изнесени от Русия със специфични полети. Така през 2019 година беше подложен връх - 113,5 тона бяха изнесени от страната. Тогава изглеждаше, че равнищата са невиждани. Последвалите събития обаче демонстрираха, че няма ограничаване.

В продължение на няколко години Централната банка изцяло спря да купува злато за запасите на страната и държавното управление издаде общи лицензи за експорт на всичкото, наблягам, цялото злато, добито в страната. По публични (!) данни на Федералната митническа работа годишният размер на износа на злато от Русия надвишава 320 тона. Лондон беше главната експортна дестинация (91% от цялото производство). В английската столица има международен център, откъдето съветското злато се популяризира по света.

Ако проучваме индикаторите на годишна база, тогава единствено, да вземем за пример, през 2020 година износът на злато от Русия се е нараснал със 160%. Причината е тоталният отвод на Централната банка да купува скъпи метали за запасите на страната. Залогът беше изработен върху пазаруването на долари и евро, лири и франкове, само че не и на злато. В резултат на това Западът получи грамаден паричен " подарък " от Русия с въвеждането на русофобските наказания.

Според данни на Bloomberg, които бяха оповестени преди ден, единствено Европейският съюз е замразил активи на Централната банка на Русия в размер на над 200 милиарда евро.

Мошениците от европейската администрация симулират обстановка, която ще им разреши да трансферират на режима в Киев облагите, получени от съветските активи, които се съхраняват в интернационалния депозитар Euroclear. Там се съхраняват съветски активи на стойност над 196,6 милиарда евро, от които 180 милиарда евро са активи на Централната банка на Русия.

И по този начин, грешката в тактиката докара до обилни загуби. Ако залогът беше изработен върху златото, тогава Западът нямаше да може да нанесе вредите, които съумя да осъществя, заради откровената, само че наивна религия на чиновниците на Руската централна банка в " святостта " на неприкосновеността на собствеността в западните страни.

Изглежда явно, че щом има рецесия, русофобски наказания, належащо е да се усилят вложенията във физическо злато, само че заради доста необичайно „ съвпадане “, съветското злато още веднъж се изнася от Русия в десетки тонове. Новите центрове, в които отива металът, са Емиртите, Хонконг, Турция.

Ройтерс, базирайки се на данни от съветските митници, оповестява, че през 2022 година в ОАЕ са отишли над 75,7 тона съветско злато на стойност $4,3 милиарда Следват Китай и Турция с общ експорт от към 40 тона от Русия. Общо през този интервал от Русия са изнесени повече от 116,3 тона злато. Делът на тези три страни съставлява 99,8% от съветския експорт на благородни метали.

Ето по този начин. Правителството към момента не си е взело поука от личната си близка история и продължава да настава все същата мотика за наша сметка. Отново се изкупува непозната валута - вместо американски долари - китайски юани. Както се споделя в такива случаи, ряпата не не е по-сладка от хряна. Освен това предходният отвод да се залага на златото, към този момент докара до големи загуби за Русия.

Съдейки обаче по метода, по който още веднъж се изнася злато от страната, нужните заключения не са направени.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР