Има един основен проблем - гласуването на българите в чужбина.

...
Има един основен проблем - гласуването на българите в чужбина.
Коментари Харесай

Проф. Константинов разби мита за броя на българите, гласуващи в чужбина

Има един главен проблем - гласуването на българите в чужбина. В чужбина има по-малко от 1 млн. български гласоподаватели, само че не и повече, а се приказва за 2-3 милиона. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Михаил Константинов, ръководител на " Информационно обслужване ".

" Не знаем какви ще бъдат изискванията за гласоподаване - изборите ще бъдат по време на католически празник в чужбина. Отсега би трябвало да се мисли какво да се направи ", сподели още той.

" Активната регистрация да стартира на 4 април - т.е изчистване на изборните описи. 3 млн. гласоподаватели ще дадат своя избор на изборите - този миг може да се употребява. С тези хора ще създадем едни обновени изборни описи ", предложи проф. Константинов.

" Ако някой го няма в листата, той няма да отпадне. Просто ще се дописва на идващите избори. Така българите ще се убедят, че описите се чистят и няма призрак ", разяснява ръководителят на " Информационно обслужване ".

" Ваксинираните няма да са доста до изборите с това движение. Но пък имаме внезапно понижаване на дейните случаи - съвсем 4 пъти. Ако тази наклонност продължи, ще имаме удобна конюнктура за изборите ", сподели проф. Михаил Константинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР