Има един момент по време на бременността, когато родителството се

...
Има един момент по време на бременността, когато родителството се
Коментари Харесай

5 опасения на младите родители

Има един миг по време на бременността, когато родителството се трансформира от нереална концепция в безспорен факт. И си е ужасно. Като стяга-ме-сърцето-вие-ми-се-свят ужасно.

Защото внезапно ви удря това, че тази дребна нектарина, трансформирала се в артишок, трансформирал се в ананас, възходящ в корема ви, в действителност е жив, дишащ човек, който ще изисква неща от вас. Но дребните хора не идват с напътствие за приложимост, тъй че какво се прави?, пита се Бони Гибс Венгроу от parents.com

Добрата вест: не сте единственият предстоящ родител, който е налегнат от терзания за бебето. От чудновати мисли до изцяло рационални опасения – майките разкриват най-големите си страхове на млади родители, а ние ги успокояваме.

Страх #1:
Бебето ще провали брака ми
 

Бебето може и да наподобява като непрекъснато трето колело във връзката и в прочут смисъл си е по този начин. Това може би изяснява за какво някои бъдещи родители, като мен, се опасяват от опустошението, което то може да нанесе на брак, другояче корав като канара. Виждала съм по какъв начин щастливи двойки се обръщат един против различен, откакто са прекарали значително безсънни нощи в грижа за новороденото. Чувала съм млади майки, които се оплакват, че гърдите им са се трансформирали от ерогенни зони във вимета. Естествено, не желаех да ми се случва нищо такова и бях твърдо решена, когато се появи нашето бебе, да върша нещата друго. Дали проектът ми проработи по мед и масло? Не тъкмо – имаше някои неуредици – само че пет години по-късно със брачна половинка ми сме по-силни и по-влюбени отвсякога.

Разбира се, прекарването на качествено време с колегата оказва помощ. „ Опитайте се да имате най-малко един път седмично вечер за вас двамата и дано всеки сътрудник да има време и за себе си “, предлага доктор Прийти Парик, помощник клиничен професор във Факултета по педиатрия на Медицинския университет Mount Sinai. „ Освен това е значимо да се цените един различен и да отдавате значение на труда и напъните при развъждане на дете. “

Страх #2:
Няма да се привържа към детето си
 

За някои родители майчината или бащината обич се появява в мига, в който видят новороденото, или незабавно след контакта кожа до кожа. Но за други връзката не е незабавна.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР