Има два типа хора: такива, които обичат да четат, и

...
Има два типа хора: такива, които обичат да четат, и
Коментари Харесай

Средностатистическият човек се нуждае от 29 страници за вникване в книгата

Има два вида хора: такива, които обичат да четат, и такива, които не обичат. За тези, които обичат да се пренесат в света на ново заглавие, са нужни приблизително 36 минути и 29 страници, с цел да вникнат в него. Проучване, извършено измежду 2000 възрастни американци, които постоянно четат, откри, че най-лесните жанрове на книгите, в които можете да се " изгубите ", са фентъзи (49%), романтика (42%), история (39%) и научна фантастика (36%), заяви " Study Finds ".


Проучването, извършено от OnePoll по поръчка на ThriftBooks, откри, че читателите най-лесно се впечатляват от истории, които се развиват по времето на Втората международна война (44%), в наши дни (42%) - избрани като интервала от 70-те години на предишния век до през днешния ден - и в интервала на Голямата меланхолия (42%).

Почти половината (48%) също по този начин са купували книга единствено въз основа на нейното място на деяние. Няма значение обаче какъв брой реалистична е ситуацията, защото повече от половината участници в изследването (53%) настояват, че както измислените, по този начин и реалистичните литературни произведение обезпечават бягство от действителния свят. Препрочитането на дадена книга също не понижава нейната магия.

Мястото, където хората четат, обаче може да повлияе на прекарването им. Анкетираните са по-склонни да се занимават с книга вкъщи (40 %), в сравнение с друго място. Някои имат забавен избор на читални. Повече от половината (54%) от представителите на поколението Z и над една четвърт от мъжете (26%) са декларирали, че нормално четат книги в банята си.

Времето на открито също може да изиграе роля, защото снежният ден е идеалният катализатор за потапяне в " света на книгите " (46%).

Въпреки че множеството хора нормално четат книги вкъщи (76%), те се възползват и от библиотеките (60%) и от пътуванията си (58%), с цел да се срещнат с обичаните си книги. Други 58% даже признават, че четат, до момента в който работят.

Почти трима от всеки четирима (74%) са се " потапяли " в историята на дадена книга. От тези респонденти 63% са си представяли себе си като някой от героите, същият брой са се пренасяли в ситуацията на книгата, а 58% съвсем са чували по какъв начин звучи разказвачът или героите.

Представянето на литературните светове като действителни обаче не е единствено за децата - съгласно седем от всеки 10 (72%) респонденти потапянето в книгите става по-лесно с възрастта. Мъжете са по-склонни да споделят това мнение, в сравнение с дамите (78% против 68%).

" Книгите, сходно на филмите, постоянно оставят у нас несъмнено чувство часове, дни и даже седмици по-късно ", споделя представител на ThriftBooks. " Независимо от това какво друго се случва в живота ни, това е пътешестване, което сме подготвени да предприемем. "

След като приключат с четенето, 30% от интервюираните дефинират настроението си като " вдъхновяващо ".

" Красотата на разказването на истории се крие в силата му да превзема читатели от всички възрасти когато и да е и на всички места ", добавя представителят. " То освен че в никакъв случай не ни напуща, само че съгласно нашите изследвания става още по-значимо с напредването на годините. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР