Има достатъчно основания да се предполага относителна стабилност на правителството.

...
Има достатъчно основания да се предполага относителна стабилност на правителството.
Коментари Харесай

Красен Станчев: Има основания да се предполага относителна стабилност на кабинета

" Има задоволително учредения да се допуска относителна непоклатимост на държавното управление. Дали ще има детайли на неустойчивост - това зависи ненапълно от това по какъв начин ще се оправя с външни провокации ". Това разяснява пред БНР доцент Красен Станчев - създател на Института за пазарна стопанска система.

" Ако членовете на обединението подхващат ограничения за премахване на президента и вицепрезидента от служба, това ще стабилизира всички връзки, които сега се развиват на основата на спор и държавното управление на практика дава отговор на мнения на президента и вицепрезидента - това е доста забавна оправдателна позиция, въпреки да няма потребност от такава ", добави мнението си той.

Според него бюджетът ще бъде признат, тъй като другояче би трябвало да се разпусне държавното управление.

" Проблемът не е в 3% недостиг и неговото обезпечаване, а казусът е в това, че от 2012 година ограничаването за България, което подхожда на стабилността на цялата система, е 2% бюджетен недостиг. Има и други неща, свързани със стабилността на системата ", означи Станчев в изявление за предаването " 12+4 ".

По думите му това е бюджет за 3 месеца и надлежно би трябвало да се плануват избрани неща до края на 2025 година Все отново той няма терзания за този бюджет.

Това, което е несъмнено, е, че разноските са сигурни, акцентира Красен Станчев. За ограниченията, препоръчани за приходната част, той уточни:

" Те са настрана от аргументите, които карат хотелиерския и ресторантьорския бизнес да седят релативно на сянка. Второ - даже да има някакъв резултат от тези ограничения, които бяха препоръчани от министър Василев, то той ще бъде нищожен. Вероятно 2-3 милиона ".

Според него в ресторантьорския бизнес би трябвало да се подписват краткотрайни трудови контракти за хората, които работят на сезонна работа или краткотрайно:

" Първото нещо, което се изисква, е пресмятане на минимални работни заплати, хонорари и всичко останало на почасова основа. Второ - либерализация на краткотрайните контракти ".

Мерките, които предлага Асен Василев, са в Кодекса на труда, изрече мнение Станчев.

Той изясни, че в случай че приходите се окажат по-малко, може да се стигне до взимане на заем за финансиране на настоящи отговорности. Това, съгласно него обаче, няма да се случи.

Проблемът със заплатите не е толкоз в тази година, колкото в предходни години, счита Станев. И продължи:

" Онова, което изостана, е нефункционирането заради ниски хонорари на избрани значими сегменти на администрацията. Другото нещо е актуализацията на общинските бюджети. Там е всекидневната работа на терен на администрацията. Когато тя не се реализира, това дава резултати по веригата ".

Красен Станчев разяснява и управническата стратегия на държавното управление. Според него страната ни няма да може да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 година:

" Зависи доста от политическата обстановка, от възгледите за ръководство на стопанската система, разбирателството, външни опасности и други такива. Струва ми се, че това с инфлацията ще бъде изпълнено доста мъчно. При всички случаи както за българските жители, по този начин и за компаниите е добре да се ползват всички критерии за участие в еврозоната ".

В управническата стратегия на практика липсват ясно написани мероприятия по удължение на вероятността за обмисляне както на компании, по този начин и на жители, по този начин и на банки, счита той. Според него доста по-ясно би трябвало да бъде декларирано запазването на сегашната данъчна система, доста по-ясно да бъде декларирано удължаването на всички концесионни контракти, бистрота при държавни поръчки. Управлението на държавните предприятия също доста нереално е застъпено, добави Красен Станчев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР