Има добри новини за всички любители на полярното сияние. След

...
Има добри новини за всички любители на полярното сияние. След
Коментари Харесай

Очакват се още полярни сияния

Има положителни вести за всички фенове на полярното зарево. След като предишния уикенд светлините озариха нощното небе, в този момент е съвсем несъмнено, че ще има още, написа Би Би Си.

Предстои нова поредност слънчеви изригвания, по време на които ще има огромни изхвърляния на плазма от Слънцето. Очаква се явлението да провокира и полярни сияния.

От предходната събота Слънцето продължава да изхвърля нараснала радиация. Огромно слънчево изригване във вторник прекъсна високочестотните радиокомуникации в международен мащаб.

Слънцето се приближава до това, което се назовава „ безоблачен най-много “ - точка по време на 11-годишен цикъл, когато интензивността му е най-силна.

Това се случва, когато магнитните полюси на Слънцето се извърнат - развой, който основава слънчеви петна.

Този безоблачен цикъл е 25-ият, откогато хората са почнали систематично да следят слънчевите петна през 1755 година Очакваше се да бъде спокоен, само че учените споделят, че наподобява по-силен от предстоящото.

Интензивността на един цикъл се прави оценка по броя на тези слънчеви петна, изяснява Криста Хамънд, прогнозист за галактическото време в Met Office. Но това в действителност не ни споделя какъв брой мощни ще бъдат бурите, когато доближат Земята, споделя тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР