Има дни, в които не искате да влизате в кухнята,

...
Има дни, в които не искате да влизате в кухнята,
Коментари Харесай

Яйца по азиатски - за когато изобщо не ви се готви

Има дни, в които не желаете да влизате в кухнята, само че въпреки всичко тъжната действителност е, че би трябвало да има храна на масата. И в случай че да поръчате от някой ресторант не е алтернатива за вас, то предлагаме тази рецепта за яйца по азиатски. Тя е идеална и за дните, в които не желаете да мърдате от дивана. 
Необходими артикули:
1 1/2 чаши ориз
1/2 чаша несолени фъстъци
100 мл масло
8 яйца
по 1 връзка кориандър и тайландски босилек
кълнове от фасул, нарязан чили 
2 ч. л. чили
2 супени лъжици зехтин и соев сос
1 скилидка чесън, смачкана
2 ч. л. настърган джинджифил
Начин на подготвяне:
Сварете ориза. Загрейте фурната до 180°C. Поставете фъстъците в тава и печете 10 минути или до момента в който станат златисти, по-късно извадете и охладете.
За чили пастата комбинирайте съставките в купа – чили, соев сос, зехтин, чесън, джинджифил и оставете настрани да се маринова.
Загрейте масло в тиган на приблизително висока температура. Напукайте едно яйце в чаша, по-късно, когато маслото е горещо, използвайте чашата, с цел да изсипете яйцето в центъра. Гответе 1 минута или до момента в който външната част стартира да става златиста, само че жълтъкът към момента тече. Извадете с решетъчна лъжица и повторете с останалите яйца.
Сложете ориз върху паница, от горната страна яйца, фъстъци, билки и пикантен сос. Сервирайте с кълнове от фасул, в допълнение пикантен пипер.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР