Има безброй доказани медицински усложнения, които мотивират хората да спрат

...
Има безброй доказани медицински усложнения, които мотивират хората да спрат
Коментари Харесай

10 причини да спрете да пиете алкохол

Има безчет потвърдени медицински затруднения, които стимулират хората да спрат да пият. Физиологичната и психическата взаимозависимост от алкохол е голям риск и финансова тежест. Когато спрете да пиете алкохол, цялостното ви здраве ще се усъвършенства,  а това ще ви даде нова сила и жизнеспособност. Ето 10 медицински аргументи да спрете да пиете алкохол още през днешния ден.

 1. Отказът от пиенето избавя панкреаса

Алкохолът е водещият катализатор в света за развиването на панкреатит. Това е главната причина, както за хронични, по този начин и за остри случаи на панкреатит. Пиенето на алкохол при диагностициране на панкреатит ще докара до панкреатична некроза, животозастрашаващо заболяване.

 2. Когато спрете да пиете алкохол, вие понижавате равнищата на холестерола

Консумацията на алкохол постоянно води до високи равнища на холестерол, което от своя страна предизвиква затруднения в сърдечно-съдовата функционалност.

 3. Алкохолът нарушава регулацията на кръвната захар

След като алкохолът навлезе в кръвта ви, тялото ви се бори да поддържа уравновесени равнища на захар в кръвта. Алкохолът унищожава и трите източника на глюкоза, които са разполагаем на тялото.

 4. Върнете се към главната си физическа форма

Ако упражнявате за някаква форма на силова подготовка, тогава би трябвало да знаете, че алкохолът и построяването на мускули не се смесват добре. Алкохолът потиска естествения хормон на растежа на тялото със седемдесет %, което от своя страна забавя растежа на вашите мускули.

 5. Спрете да пиете алкохол и активирайте имунната си система

Вашата система за имунитет защищава тялото ви от заболявания, тъй че вредите, породени от приема на алкохол са изцяло ненужни. Дори рядката консумация на алкохол се отразява на имунната ви система.
7 метода да се откажете от алкохола
Алкохолната взаимозависимост е едно от най-сложните психологични разстройства, които с течение на времето се утежняват и зависимостта към този момент е и физ...
Прочети повече
 6. Подобрете половото си здраве

Алкохолът се отразява отрицателно на дълготрайната мъжка полова интензивност. Дългосрочната консумация на алкохол потиска способността на мъжа да усъвършенства и поддържа ерекция.

 7. Спрете да пиете алкохол, с цел да получите по-добър външен тип

Алкохолът е диуретик, което от своя страна значи, че всмуква вода от вътрешните органи на тялото. При липса на задоволително вода кожата изсъхва, лющи се и постоянно се развива зачервяване и раздразнение. Сухата кожа кара бръчките да се появят по-бързо. След приема на алкохол, тялото не може дейно да всмуква витамини и минерали заради детоксикацията на течностите. Ако се грижите за здравето на кожата си, ще спрете да пиете алкохол.

 8. Алкохолът въздейства отрицателно на съня
Невротиците избират уиски, щастливците – бира. Какво приказва изборът на алкохол за характера?
Невротиците избират мощния алкохол, феновете на виното са най-дружелюбни, а бирата се избира от хора, които са удовлетворени от живота,...
Прочети повече
Когато спрете да пиете алкохол, ще забележите, че сънят ви ще стане по-пълноценен и спокоен.

 9. Спрете да пиете, с цел да подобрите мозъчната функционалност

Алкохолът има гибелен резултат върху невротрансмитерите, тъй че е най-добре да спрете да пиете, с цел да осигурите по-добра мозъчна функционалност. Това изяснява и за какво пиещите постоянно демонстрират чести признаци на давност, неприятна памет и малко бавност.

 10. Спрете да пиете алкохол, с цел да ускорите загубата на тегло

Калориите от пиенето на алкохол са известни като празни калории и се съхраняват без никакви хранителни изгоди за тялото ви. С ограничение приема на спиртни питиета, стартира и по-лесния път към отслабването!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР