Има акция за дестабилизиране на света, а риска за ескалация

...
Има акция за дестабилизиране на света, а риска за ескалация
Коментари Харесай

Денков: Няма съмнение, че конфликтът в Израел е свързан с Украйна

Има акция за дестабилизиране на света, а риска за ескалация на военното напрежение е доста сериозен. Няма никакво подозрение, че спорът в Израел е обвързван с Украйна, с това, което виждаме като серия преврати в Африка. Това е методът от фокуса на света да излезе нападението на Русия над Украйна. Така министър председателят Николай Денков разяснява ударите против Израел от страна на " Хамас ".

" Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските жители от Държавата Израел ", съобщи министър председателят, който дава отговор на въпроси на жители във Фейсбук.

" Имаме подготвеност за спомагателен полет за евакуация на българи от там, в случай че има искащите ", съобщи министър-председателят. 

" Ако този спор се задълбочи, което е допустимо, в случай че продължи по-дълго, това ще има отражение и би трябвало да го имаме поради като опция за идващата зима ", уточни министър председателят в отговор на въпрос дали спорът в Близкия Изток ще увеличи цените на петрола и ще увеличи инфлацията.



Попитан дали би трябвало да се премисли дерогацията за съветския нефт Денков сподели, че за момента не би трябвало, защото поетапното вкарване на неруски нефт допуска, че има време да се реагира при смяна в обстановката.

" За момента можем да продължим по проект. Ще отнеме една година, с цел да стигнем до напълно неруски нефт, в случай че би трябвало ще се промени решението в Народното събрание ", сподели той.

На въпрос какви ограничения ще предприеме държавното управление, с цел да не се увеличи инфлацията по отношение на спора в Близкия Изто к Денков сподели, че инфлацията се дефинира най-много от интернационалните цени на силата и на храните. " Ако нефтът още веднъж тръгне нагоре, това ще има отражение. По отношение на храните най-важното съгласно премиера е да поддържаме българското произвеждане, изключително да подпомогнем на по-малките производители, защото това ще понижи вноса извън ".

На въпрос какво е свършило досега държавното управление, Денков съобщи, че кабинетът е трябвало да рестартира съвсем всички браншове в страната. Министър-председателят даде като образец енергетиката, секторът на аграрните производители. Според премиера е имало доста проблеми, които са били " замитани под килима ", което повече не може да продължава.

Денков сподели, че проблемите няма да се крият, ще се поставят на масата и за тях ще се търсят решения.

" За производителите към този момент променяме метода на субсидиране, тъй че да бъдат подкрепени повече от по-малките и междинни производители, които дават храната за нашата софра ", разяснява министър председателят.

Други цели на държавното управление са Шенген и еврозоната - тематики, по които всичко беше спряло, съобщи министър председателят Денков.

" Трябваше да рестартираме процесите с нашите сътрудници и да наваксваме доста закъснения, което успяхме да създадем ", добави той.

Денков разяснява и тематиката за пътната безопаснот

" Създадена е организация кръвните проби на водачите за съществуване на наркотични субстанции да излизат по-бързо ", сподели той.

И увери, че виновните институции вършат всичко за понижаване на отрицателната наклонност, обвързвана с броя на злополуките, починалите и потърпевшите. 

„ В България имаме огромен проблем с броя на тежките произшествия, жертвите и тежко ранените. За това се търсят по-строги ограничения. Отнемането на колите е процедура, която се употребява и в други страни. България не е единствената в това отношение. Като всяка нова мярка се изисква съществени организационни старания “, счита министър председателят. 

„ Когато се задържат колите, меродавни са кръвните проби. Те дават отговор на въпроса има ли приложимост на алкохол или наркотични субстанции “, напомни той за новите промени в Наказателния кодекс. 

Премиерът добави, че до няколко месеца се чака да дойде новото съоръжение за лабораториите, което ще разреши кръвните проби да излизат по-бързо.

„ Трябва да вземем ограничения, другояче ще продължим да бъдем от страните с най-вече жертви. Това не е задоволително “, сподели Николай Денков. 

Във връзка със строителството на пътища у нас

" Работи се по строителство на пътища, само че не с такава активност по две аргументи ", съобщи министър председателят.

" В предходните години имаме строителство, което няма съответните бумаги, няма законните учредения това строителство да бъде направено, което затруднява продължението на тази активност ", изясни Денков.

По думите му вторият проблем е, че когато се афишират огромни публични поръчки, те се апелират оптимално и по този начин се забавят периодите. Денков сподели, че от това имат интерес тези компании, които са привикнали да получават поръчки доста над себестойността и облагата да бъде разпределена към политически играчи, които им обезпечават поръчките.

Протестите на енергетиците и миньорите

" Голяма част от хората, които провеждат тези митинги, имат политически упоритости. Според проучване огромна част от уредниците са участници в партийни листи, появяват се там и партийни водачи на партии с проруска настройка ", съобщи министър-председателят.

" Организаторите са тези, които си имат политически претенции, и ги диференцирам от същинските терзания на миньорите и енергетиците, които бяха лъгани доста години наред, че всичко може да продължава, както е било до момента. Не, не може, технологиите се трансформират доста бързо ", сподели Денков.

Той уточни, че измененията се случват, България закъснява с тях. Навсякъде в Европа, а и в Съединени американски щати, има смяна на технологиите за произвеждане на електрическа енергия. " Трябва да сме наясно, че енергетиката се трансформира, и то доста бързо, означи министър-председателят. Ако някой си показва, че всичко ще продължи, както е било години до момента години наред, просто не може да осъзнае какво се случва ", разяснява той.

" Трябва да се разбере, че измененията ще се случат. Тези териториални проекти оказват помощ на заетите в бранша да се приспособяват по-добре към тези промени ", акцентира Николай Денков.

На въпрос докога ще има затворени пътища и подготвен ли е министър председателят на още отстъпки, Николай Денков сподели, че " повече няма накъде " да се отстъпва. Няма да затваряме административно топлоелектрически централи, съобщи Денков.

" Очакваме да развиваме новите технологии, които постоянно дават доста по-евтин ток, да поддържаме енергийната сигурност с нужните базови мощности, където вземат участие и въглищните централи, до момента в който това е належащо, което значи още доста години наред. След това ще има още доста години наред рекултвиция и трансформиране на териториите на мините, тъй че да могат да бъдат употребявани. Преходът ще се случва най-малко до 2045 година ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Според него би трябвало да се вкара разсъдък в полемиката и да се видят най-хубавите решения. Докато не почнем да търсим решенията дружно, няма по какъв начин да има прогрес, разяснява той. Според премиера единственото, което вършат партии като " Възраждане ", е да плашат хората.

Истинският проблем съгласно Денков, е, че взетите преди решения по тази тематика на държавно равнище не са обяснявани на хората и те сега са сюрпризирани, че вълната идва. " На тях са им обещавали нещо, което няма по какъв начин да се случи. Ясно е, че ще има преход, само че той би трябвало да стане постепенно и с грижа за хората, което ние се опитваме да създадем ", съобщи министър председателят.

Според него постигнатото съглашение е положително за всички, само че част от енергетиците и миньорите са заблудени от хора с политически упоритости, които работят на правилото: " Колкото е по-зле за България, толкоз е по-добре за нашите политически упоритости ".

" Новите и чисти източници, когато работят, техният ток е доста по-евтин от другия, сподели още по тематиката министър-председателят. Така че въглищните централи ще се състезават и се състезават с нуклеарната сила и с силата от възобновимите източници. Имаме чисто стопански параметри, които ще трансформират ролята на въглищните централи ", сподели Николай Денков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР