> ИлюстрацияВ един от сигналите се заостря вниманието върху група

...
> ИлюстрацияВ един от сигналите се заостря вниманието върху група
Коментари Харесай

Читатели: Деца рискуват живота си в опасна игра по бул. Левски, други ровят в контейнерите да търсят котки

 > Илюстрация
В един от сигналите се заостря вниманието върху група деца на забележима възраст 10-13 години, които се забавляват, до момента в който тичат по мрачно по натоварения бул. " Левски " в региона на " Максуда ". Според очевидците момчетата се обзалагат кой ще мине по-бързо пред прелитащите коли от единия до другия тротоар. Кадри от рисковата игра даже бяха качени в групата " Виждам те КАТ-Варна ", а след това отстранени. 

Друг сигнал до медията ни пък е за група деца, момиченца и момченца на възраст 8-9 години, които търсят дребни котенца по казаните в квартал " Владиславово ", ловят ги и играят с тях, като ги боядисват или им връзват по вратлетата герданчета.

Според мненията на нашите читатели, това от една страна е рисково за самите деца, които откакто ровят в боклука, не престават играта с похапване на гризки, сладолед или други лакомства, без да съблюдават нужната хигиена. От друга страна видимо безобидната детска игра е същински тормоз за животинките.

Според нашите читатели е добре да не гласуваме прекомерно доверие на децата си в желанието си да ги създадем независими, като ги оставяме на воля без надзор даже в късните часове на денонощието. Добре е да се изясни на малчуганите какви са рисковете от сходно държание и кои са безвредните за тях места за престой и игра.  

Varna24.bg напомня и предизвестието на спасители, които приканват родителите да не пускат децата си без компаньон на плажа, както и да наблюдават зорко при по-малките деца за къпането им в морето, изключително през август, когато то става бурно и рисково.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР