> ИлюстрацияПилотният проект ще се прилага в девет варненски училища.

...
> ИлюстрацияПилотният проект ще се прилага в девет варненски училища.
Коментари Харесай

Община Варна ще подкрепи внедряването на иновативния образователен модел 1:1

 > Илюстрация
Пилотният план ще се ползва в девет варненски учебни заведения. Това са ОУ “Йордан Йовков ", ОУ “П.Р.Славейков ", ОУ “Захари Стоянов ", 7 СУ “Найден Геров ", ОУ “Панайот Волов ". МГ “Д-р Петър Берон ", Първа езикова гимназия, ІV ЕГ " Фредерик Жолио – Кюри “, ГПЧЕ " Йоан Екзарх “ също са декларирали предпочитание да го внедрят.

Близо 270 възпитаници от 10 паралелки във Варна ще учат по новия метод. Те ще работят със свое самостоятелно мобилно устройство в класната стая и отвън нея. Над 80 учители в морската столица ще се образоват, с цел да надградят цифровите си умения.

" По своята същина моделът ще разграничава от настоящето отдалечено образование. Той дава опция за по-голяма креативност измежду учениците, които ще създават нови просветителни артикули, ориентирани към съответните образователни предмети “, изясни пред съветниците Анна Николова, шеф на отдел " Управление на финансовите запаси “ в Община Варна. Тя добави, че се планува планът да започва при започване на втория период на образователната година.

При новаторския учебен модел са регистрира нараснал интерес на децата и младежите към образователния развой, по-високи просветителни резултати, усъвършенствана връзка сред преподавател и възпитаници. При него учениците и учителите разполагат със свои портативни устройства Chromebook, както и лични сметки в учебния " облак “, което им подсигурява сигурна среда.

Сумата, нужна за сполучливото пускане на този модел, е 345 727 лева и включва: образование на педагогическите фрагменти, обезпечаване на устройства Chromebook за възпитаници и учители и закупуване на лицензи.

След изработен разбор на осъществяването на бюджета на функционалност " Образование “ към 30 септември 2020 година Община Варна може да поеме ангажимент за 40 на 100 съфинансиране на модела 1:1 общо за 138 291 лева, от които 36 955 лева са за подготовка на педагогическите експерти и 101 336 лева – за част от цената на електронните устройства Chromebook. Останалата сума за електронни устройства и лицензи – общо 207 436 лева, ще е от бюджета на съответните учебни заведения.

Въвеждането на модела 1:1 във варненските учебни заведения е стъпка към одобряване на Варна като град на знанието. То е детайл от осъществяването на Меморандума за съдействие и партньорство на локалната власт с бизнеса и просветителните структури за развиване и осъществяване на капацитета на младежите в духа на нововъведенията и цифровите компетентности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР