> ИлюстрацияНовото висше военно училище се създава на базата на

...
> ИлюстрацияНовото висше военно училище се създава на базата на
Коментари Харесай

Създаваме Висше военновъздушно училище

> Илюстрация
Новото висше военно учебно заведение се основава въз основата на факултет " Авиационен “ в структурата на Националния боен университет " Васил Левски “.

Основен претекст за разкриване на независимо висше военновъздушно учебно заведение е възходящата нужда от смяна на модела за подготовка на профилирани фрагменти, отговарящи на актуалните условия на военновъздушните сили и авиацията. В него ще се прави образование за придобиване на другите степени на висшето обучение по упълномощени военни и цивилен специалности за потребностите на Военновъздушните сили, Военноморските сили и други структури на Въоръжените сили, Министерството на защитата. Министерството на вътрешните работи, гражданските авиационни институции и компании, военно-промишления комплекс и научно-изследователските организации.

Подготовката на курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите в новото учебно заведение ще се обезпечава от преподаватели на сегашния факултет " Авиационен “ на Националния боен университет " Васил Левски “, които ще бъдат преназначени във Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски “.

С акта на Народното събрание за разкриване на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски “ се уреждат изискванията и редът, при които курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите на сегашния факултет " Авиационен “ на Националния боен университет " Васил Левски “ ще продължат и довършат образованието си в новото висше учебно заведение по същите образователни проекти и специалности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР