> Илюстрация34-годишният Благой П., 26-годишният Златомир П. и 22-годишната Мария

...
> Илюстрация34-годишният Благой П., 26-годишният Златомир П. и 22-годишната Мария
Коментари Харесай

Оставиха в ареста тримата стопани на модерната наркооранжерия в село Свещари

 > Илюстрация
34-годишният Благой П., 26-годишният Златомир П. и 22-годишната Мария К. от петък късно вечерта са в ареста с избрания на Районния съд в Исперих, който почете настояванията на Териториалното поделение към Районната прокуратура в Разград за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “. Трима са били привлечени към наказателна отговорност за държане без съответно позволение на 10,8 кг марихуана на стойност близо 65 000 лв. /по член 354а, алинея 3 от НК/, както и за засяването и развъждането на растения от рода на конопа /по член 354в, алинея 1 от НК/, като обвинените са работили в съучастничество.

Те съумели да изградят в някогашна постройка на Административнопроцесуален кодекс в разградското село Свещари  актуалната наркооранжерия, която е била разкрита от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград. По време на претърсването на пространствата чиновниците на реда намерили и иззели саксии със 753  растения от рода на конопа в друг етап на развиване. Оранжерията била оборудвана с сензори за надзор на влагата, вентилатори, особено осветяване и поливна система. Открити са и препарати за торене и растителна отбрана, както и огромно количество суха маса, подготвена за продажба.

Помещенията са били наети от 52-годишна жена от Варна, която е разпитана пред арбитър от Исперихския областен съд.

Извършени са пет претърсвания на разнообразни адреси, като четири от тях са във Варна, защото Благой П. и Златомир П. са варненци. Съучастничката им Мария К. е от варненското село Разделна.

Определенията на Исперихския областен съд, с който е взета най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, на тримата обвинени предстои на обжалване пред Разградския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР