Илюстрация Увеличаване Смаляване В Али Баба и четиридесетте разбойници след

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване В Али Баба и четиридесетте разбойници след
Коментари Харесай

AliExpress, отвори се!

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
В " Али Баба и четиридесетте разбойници " след магическите думи " Сезам, отвори се! ", бедният персийски дървар Али Баба се озовава в пещера със струпани от разбойници благосъстояния – злато, скъпоценни камъни и скъпи предмети. " Съкровищата ", пред които се озоваха първите гости на непрекъснатия физически магазин, който онлайн платформата за продажби AliExpress (част от китайската групата Alibaba) отвори в Мадрид на 25 август, бяха във формата на подарък: дронове, скутери и мобилни телефони. За да бъдат измежду първите с късмет да получат подарък, доста хора останаха да чакат пред мола още от предходния ден. Лайтмотивът на магазина е " По-близо отвсякога ", с фокус върху желанието на компанията да " смекчи " един от най-големите си дефекти, а точно визията за платформата като за нещо далечно и дългите периоди на доставка.

Това е първият физически магазин на компанията в Европа (след Русия и САЩ) и следва логиката на продажбите. Испания е третият по значителност пазар за AliExpress. Затова и компанията дефинира физическия магазин като " врата към Европа ". Магазинът е с размери над 740 кв. м. и се намира в intu Xanadu - най-големия мол в Мадрид, с тринадесет милиона гости на година. Тук е и най-голямата покрита ски писта в Европа върху 18 000 кв.м.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Опитваме нови способи за по-голямо консолидиране сред физическите и цифровите пространства. Искаме да предложим на нашите клиенти повече благоприятни условия, развлечение и улеснение при пазаруването " сподели Уилям Уонг, общоприет шеф на AliExpress за Иберийския полуостров. Това е част от философията на компанията за new retail или комбинирано преживяване сред онлайн и офлайн магазините. Според Алекс Барбани, шеф на intu Espana, компанията - притежател на мола, " противоположната " наклонност онлайн платформа да отвори физически магазин е доста значим миг в търговията на дребно и търсенето на нови търговски формули.

В магазина се оферират над хиляда продукта на шейсет китайски, испански и интернационалните марки, измежду които Huawei, Samsung, Xiaomi, Cecotec, Foreo, Ecovacs, Ikohs, Roborock, Ilife. Представянето на продуктите прилича концепцията на магазините на Apple. Показани са най-много софтуерни артикули, дребни домашен уреди, артикули за дома и wearables.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

С отварянето на магазина лансираната през 2010 година световна платформа за продажби онлайн изпреварва главния си съперник Amazon. Въпреки огромната си известност и съществуването на логистични центрове те още нямат физически магазин в Испания.

На испанския пазар AliExpress Plaza предлага артикули, които се намират в Испания с доставка до три дни и обслужване на испански език. Целта е както понижаване периодите за доставка, по този начин и увеличение на локалните снабдители. AliExpress има и съглашение и с испанската верига универсални магазини El Corte Ingles (първи в Европа и трети в света по размер на продажби). В онлайн магазина към този момент се продават някои от личните фешън марки на El Corte Ingles.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР