Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Валентин Гълъбов, TBI Bank:

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Валентин Гълъбов, TBI Bank:
Коментари Харесай

Петър Величков, "OMV България:" Когато показваме грижа за хората, те работят по-добре

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Валентин Гълъбов, TBI Bank: Напускането на страната от младежите към този момент не се възприема като приключване на мозъци, а като свободно придвижване в един отворен, глобализиран пазар

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
26 фев 2018
Димитър Енчев, PostScriptum Ventures: Хората, напуснали страната, са голям запас

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
22 фев 2018 Петър Величков e изпълнителен шеф и шеф на " OMV България ". Компанията създава и маркетира нефт и газ, новаторски енергийни и последно потомство нефтохимически решения по виновен метод. С консолидирани доходи от 19 милиарда евро и личен състав от близо 22 500 души през 2016 година OMV Aktiengesellschaft е една от най-големите индустриални компании на борсата в Австрия. OMV навлиза на българския пазар през 1998 година Днес " OMV България " разполага с верига от 91 бензиностанции в страната.

" OMV България " е една от фирмите, заставащи зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ".

Какво предизвика вашата компания и вас в частност да се включите в плана на PwC - " Твоите 25 аргументи да избереш България "?

Вече 19 години " OMV България " оперира на българския пазар и във времето сме заставали зад разнообразни публично значими дела и начинания със обществен темперамент, това е заложено в политиката ни за корпоративна обществена отговорност и в нашето бранд заричане – We Care More. Несъмнено образованието на младежите е едно от най-важните провокациите пред актуалното общество в България, както и намиране на мотивация да останат в България.

Защо смятате, че той е значим?

Проектът концентрира върху бъдещето на младежите и по-специално студентите. Предвид комплицираната икономическа обстановка, непрестанно разрастващите се технологии и изменящата се комерсиална среда е належащо устойчиво и съответно обучение, което действително да приготвя учениците, студентите и младежите да се оправят по-добре в професионалния живот след овакантяване на образователните заведения. Успешното им консолидиране в бизнес средата изисква модерни способи и практики на образование, което да развива способността им за справяне в действителни обстановки, да интерпретират получената информация, тъй че тя да им бъде потребна в бъдещата работа.

Какви са най-ценните качества, които би трябвало да имат чиновниците във вашата компания?

Да обичат това, което вършат, да могат да поемат отговорност, да бъдат изобретателни и работливи, да станат част от екипа. Когато работиш с готовност, можеш да се разгърнеш и да дадеш поле на знанията, опциите и капацитета, който носиш. Без екипна работа една компания надали може да реализира триумф. Правилният екип с единна визия е гаранция за осъществяване на поставената цел. Успех за нас е основаването на дълготрайна наклонност, на работеща система, на екипност. Екип, който е предан и кара нещата да се случват - това е триумфът за нас и, несъмнено, удовлетворението от резултата.

Какъв смятате, че ще е най-ценният опит, който студентите, които аплайват за стаж, биха могли да натрупат в компанията ви?

Ще се срещнат с действителния бизнес. Ще се срещнат със стройно построената система, която седи зад лицето на ОМV. Дейността на компанията обгръща доста разнообразни сфери - горива, магазини, заведения за хранене и спомагателни услуги, което считам, че ще разшири гледната им точка и ще разкрие комплексността, която седи зад всяка активност. Вярвам, че главното е да има водач, от който младите могат да научат нещо, на който имат вяра. Лидер, който дефинира ясна визия и тактика за развиване, който ги стимулира и на който са лоялни. И, несъмнено, преди всичко да обичат работата си, да се усещат част от екип и да са задоволени от резултата.

Какви компликации срещате при набирането/задържането на личен състав във вашата промишленост?

Като цяло OMV е мечтано място за работа. Някои от чиновниците в компанията са почнали своята кариера на обектите ни в страната, където са работили по време на техните студентски години. Младите хора постоянно пробват разнообразни неща, до момента в който открият призванието си и посоката на своето кариерно развиване. Това е причина за промяна на работни позиции и започване изначало. В OMV се опитваме да постановяваме концепцията, че когато отиват на работа на драго сърце, обичат това, което вършат, и са поредни, триумфите неизбежно ще дойдат. Разбира се, без труд, старания и самообладание няма по какъв начин да съумеят. Колкото и да е добра, просветителната система не създава мениджъри или генерални шефове. Такъв се става със познания, труд, ограничения, неизменност, обич към това, което вършиш, подобаващ екип и управител, от който да учиш. Не би трябвало да се пропущат значимите моменти, вярното място, а несъмнено би трябвало и малко шанс.

Приблизително какъв брой от чиновниците ви са учили/ работили/живели в чужбина и са избрали да се върнат и да се развиват в България?

В по-голямата си част екипът е приключил и работил в България, доста от тях след това са работили и в други страни или по интернационалните планове. Разбира се, в него има и такива, приключили в чужбина или специализирали там.

Какво липсва на младежите, с цел да остават в България?

Удовлетворението е сложен развой, като финансовият аспект е единствено част от него. Разбира се, има много съществени разлики в ценностната система на поколенията, които произтичат и от измененията в бизнес средата. Вярвам, че главното е да има водач, от който младите могат да научат нещо, на който имат вяра. Лидер, който дефинира ясна визия и тактика за развиване, който ги стимулира и на който са лоялни. И, несъмнено, преди всичко, да обичат работата си, да се усещат част от екип и да са задоволени от резултата.

Как смятате, че те могат да бъдат подтиквани да се развиват тук? Как вашата компания работи в тази посока?

Когато демонстрираме грижа за хората, те работят по-добре. Добра работна среда, обществен пакет, само че също така те би трябвало да получат и точна оценка за труда си. Добрата връзка със чиновниците, противоположната връзка, опцията за развиване на качествата и гениите, които имат, са основни за опазване на качествените хора и създаване на преданост.

Бихте ли посъветвали децата си да останат и да се развиват тук?

Да.

Кои са вашите аргументи вие да сте останали и да се развивате в България?

Считам, че от нас самите зависи България да стане по-добра, в случай че всеки от нас прави това, за което е учил, в което се е специализирал и което в последна сметка го удовлетворява. Чрез нашия персонален образец можем да дадем добра основа за държание, отношение и реализация на младежите у нас.

За акцията
" PwC България ", водеща консултантска компания и шеф с над 168-годишна история, провежда акцията " Твоите 25 аргументи да избереш България " в поддръжка на младите и амбициозни студенти. По мотив 25 години от основаването й " PwC България " дружно с водещи компании сътрудници ще поддържа 25 български студенти със стипендии по 6000 лева, стажове в влиятелни компании и менторство.
Близо 1300 студенти, учащи се в страната или чужбина, изпратиха есета на тематика " Твоите 25 аргументи да избереш България " и аплайваха в състезанието. Победителите ще бъдат определени от без значение жури и ще бъдат оповестени публично на 1 март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР